چندی پس از داغ شدن بحث راه اندازی بورس به اصطلاح ارز در کشور، اکنون زمزمه های مخالفت با این طرح مبهم تدریجاً بلند تر میشود. بخش خصوصی کشور در مخالفت جدی با اجرای این طرح خواستار تعویق در اجرای آن شده است و دلایل خود را برای این مخالفت بیان میکند.
اکنون بعد از آنکه تحلیلهای فراوانی پیرامون بورس ارز و راهکارهای آن برای مدیریت نرخ ارز، ابهامات و مشکلات آن به پیش کشیده شد، و علیرغم تاکید دولتیها بر اجرای آن و سودمندی آن برای مدیریت بازار ارز، مخالفتهای جدی برای راه اندازی آن اظهار میشود.
در این باره یکی از کارشناسان معتقد است: اگر بورس ارز به صورت اجباری باشد، باعث ناهماهنگی و وجود تخلف و رانت در آن خواهد شد. به گونهای که زمانی پیمان ارزی باعث شده بود، تا صادرات قاچاق وجود داشته باشد، با حذف پیمان ارزی قاچاق صادرات نیز قطع شد.
همچنین کارشناس دیگری با تأکید بر اینکه کنفدراسیون صادرات مخالف ایجاد بورس ارز است، گفت: بورس ارز باعث ایجاد نرخ سوم برای ارز میشود.
در همین حال وی نیز مشکل اصلی اقتصاد کشور را مربوط به خود تحریمی میداند و میگوید: کنفدراسیون صادرات مخالف بورس ارز است و اگر خود تحریمیها را برداریم، افزایش صادرات خواهیم داشت.
این در حالی است که نمایندگان بخش خصوصی در اتاق تهران نیز مخالفتهای جدی با راه اندازی بورس ارز مطرح کردهاند. عضو هیئت مديره اتاق تهران، با بيان این که بانك مركزي اگر قدرت عرضهي ارز را دارد، اين كار را انجام دهد، بيان كرد: در اين صورت پس چرا ميخواهند ارز را وارد بورس كنند؟ اين موضوع مثل اين ميماند كه كسي مال خود را وارد بورس كند، ولي اختيار آن را به دولت دهد.
وي با تاكيد بر این که صادركننده بعيد است مال خود را وارد اين بورس كند، خاطر نشان كرد: از وزارت اقتصاد و بانك مركزي اين سؤال را داريم كه اگر ما در شرايط تحريم نبوديم، آيا شرايط ما تغيير ميكرد؟ شرايط اقتصادي ما در حال حاضر متأثر از سياستهاي اقتصادي است كه باعث افزايش نقدينگي شده يا حاصل تحريمها بوده است.
در همین حال اسد الله عسگر اولادی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع معادن تهران و ایران با ارائه دلایلی، خواستار عدم راهاندازی بورس ارز با توجه به شرایط فعلی کشور شده. گفته میشود برخی از فعالان اقتصادی معتقدند که راه اندازی بورس ارز منجر به رسیدن نرخ دلار به بیش از 3 هزار تومان میشود. ادعایی که چندی پیش محمود بهمنی آن را تکذیب کرده بود.
این مخالفتها منجر به آن شد که اعضای هیئت نمایندگان خواستار تعویق 2 ماهه راه اندازی بورس ارز تا زمان بررسی بخش خصوصی شوند، اما یحیی آل اسحاق رئیس اتاق تهران برای تعویق یک ماهه آن و ارائه درخواست به مقامات مسئول را به رای گیری گذاشت و به تصویب هیئت نمایندگان رسید.
از همان زمان مطرح شدن راه اندازی ساز و کاری جدید که نام بورس ارز بر آن نهاده شد، مشکلات و ابهامات این طرح پرواضح بود. اما مسئولان دولتی همچنان بر راه اندازی این طرح پافشاری داشته و دارند. هرچند قرار بود بعد از عید فطر این طرح راه اندازی شود اما هنوز خبری از راه اندازی آن نشده و به نظر میرسد وجود همین ابهامات و مشکلات و مخالفتها مانع اصلی دولت برای راه اندازی طرح خود است.
:: بازدید از این مطلب : 1287
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 15 شهريور 1391 |
نظرات ()