در این مطلب تاثیرات شگفت انگیز و مضرات لیمو ترش، برگ لیمو و آبلیمو را به شما معرفی می کنیم، چیزهایی که شاید کمتر شنیده باشید!
مصرف لیمو ترش همراه با چای معمولاً به عنوان یک چاشنی استفاده میشود. لیمو ترش همراه با چای موجب از بین رفتن ویتامین C آن شده و احتمال آسیب رساندن به مینای دندان را افزایش میدهد و خشکی دهان را افزاش میدهد.
لیمو ترش عطش را از بین می برد.
محققین دانشگاه آمریکا موفق به کشف ویتامین جدیدی در لیمو شدهاند که مانع فلج اطفال میشود.
کسانی که دچار سرگیجه هستند شربت آب لیمو میل کنند
از لیموترش برای جلوگیری از خونریزی بینی میتوان استفاده کرد برای این منظور پنبه را آغشته به آبلیمو کرده داخل بینی قرار دهید خونریزی قطع خواهد شد.
لیموترش معالج پوکی استخوان است.
کسانی که دچار شب کوری شدهاند لیموترش را همراه جعفری میل کند.
آب لیمو برای شستشوی زخمها مفید میباشد البته با آب مقطر رقیق کنید.
کسانی که در اثر بخار آمونیاک یا به خاطر حرفه و شغلی که سروکار با سود و پتاس و آهک دارند و مسموم شدهاند از آب لیمو استفاده کنند.
لیموترش در رفع تصلب شرائین،واریس و خونریزی لثه بسیار مفید است.
اگر چنانچه زنبور شما را گزید یک استکان آب لیمو به چهار نوبت میل کنید.
کسی را هم که مار گزید از شربت آب لیمو زیاد استفاده کند. اگر لیموی تازه باشد بهتر است.
خوردن آب لیمو پس از گزیدگی عقرب بسیار سودمند است.
فواید برگ درخت لیمو
کمپرسی را با برگههای بریده شده نازک لیمو انجام دهند سردردهای شدید عصبی را برطرف میکند.
فواید پوست لیمو ترش
پوست لیمو و سلامت قلب
فلاونوییدهای پلیفنول موجود در پوست لیمو باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود که در بهبود سلامت قلب مفید است. از طرفی وجود پتاسیم در پوست لیمو باعث حفظ فشارخون در سطح مناسب میشود. بدین ترتیب پوست لیمو از بیماریهای قلبی، حمله قلبی و ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.
پوست لیمو و دهان و دندان
پوست لیمو همچنین برای بهداشت دهان و دندان مفید است. کمبود ویتامین C مشکلاتی نظیر خونریزی لثه، اسکوروی و التهاب لثه را به وجود میآورد. پوست لیمو سرشار از اسیدسیتریک میباشد که میتواند کمبود ویتامینC موجود را تامین کند و علاوه بر آن با مشکلات شناختهشده دهان و لثه به مبارزه بپردازد.
مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش با کاهش چربیهای مضر خون، بروز تصلب شرایین و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
پوست لیمو و کاهش وزن
پوست لیمو در کاهش وزن نیز موثر است. پوست لیمو دارای اجزاء ترکیبکنندهای هست که به عنوان پکتین شناخته شده است و مسئولیت کاهش وزن بدن را به عهده دارد.
پوست لیمو و سلامت پوست
پوست لیمو در جلوگیری از مشکلات پوستی نظیر چین و چروک، آکنه، رنگدانهها و لکههای تیره نقش دارد؛ چرا که رادیکالهای آزاد نقش بسیار مهمی در این فرایند بازی میکنند و پوست لیمو سرشار از آنتیاکسیدان است و تا حد زیادی در سمزدایی پوست نقش دارد.
پوست لیمو و سرطان
پوست لیمو حاوی مقدار زیادی بیوفلاونوییدهای مرکبات است که منبع بسیار قوی برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن میباشد. مردم به ندرت آگاهی دارند که از پوست لیمو در جلوگیری و درمان سرطان استفاده میشود. پوست لیمو حاوی سالوسترول Q 40 و لیمونن میباشد که با سلولهای سرطانی موجود در بدن مبارزه میکند.
دیگر خواص پوست لیمو
از دیگر مزایای مفید پوست لیمو میتوان به پاکسازی کبد، تقویت مویرگها، درمان عفونت گوش، گردش خون منظم، کاهش انقباضات ماهیچهای، جلوگیری از سکته و … اشاره کرد.
بهترین روش برای خوردن پوست لیمو
اکنون اجازه دهید بهترین شیوه برای خوردن پوست لیمو را پیشنهاد کنیم. ابتدا باید لیمو را در فریزر نگهدارید تا فریز شود. سپس آنها را خرد یا رنده کنید. حال میتوانید این تکهها را در سالاد استفاده کنید و یا مستقیماً با مقداری شکر مخلوط کرده و میل بفرمایید. این بهترین شیوه است تا هم از مزه و هم از خواص مفید پوست لیمو بهرهمند شوید.
فواید عصارهی روغنی پوست لیموترش
پژوهشگران میگویند: مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش چربیهای مضر خون را کاهش میدهد و دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاههای آزاد اسلامی تهران، علوم پزشکی بقیه الله و کردستان، تأثیر مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش را بر میزان چربیهای خون و گویچههای سفید خون شماری از موشهای آزمایشگاهی بررسی کردند.
بر اساس این بررسی که مشروح آن در شماره جدید مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر شد، مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش، میزان چربی زیانبار خون یا در اصطلاح کلسترول ال دی ال و تری گلیسیرید خون را کاهش و تعداد گویچههای سفید خون را افزایش میدهد.
به گفته پژوهشگران مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش با کاهش چربیهای مضر خون، بروز تصلب شرایین و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
همچنین به گفته آنان مصرف این عصاره، با افزایش گویچههای سفید به ویژه لنفوسیتها، دستگاه ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماریهای عفونی و سرطان جلوگیری میکند.
همچنین پوست خشک لیمو فراری دهنده بید و شپش است اگر در جایی بید یا شپش بود پوست لیمو بگذارید.
هشدارها:
آب لیمو با گوجه فرنگی سازگار نیست و از طرف دیگر هیچگاه ۳ نوع ترشی را با یکدیگر نخورید.
آب لیموی کهنه مضر است زیرا تبدیل به اسید های مضر می شود.
اگر آب لیمو را نیز در یخچال در صفر درجه هم قرار دهیم طبق نتایج و آزمایشات حاصله پس از ۲۴ ساعت ۵۰% از ویتامین های خود را از دست خواهد داد.
همچنین در بررسی های به عمل آمده ثابت شده که آب لیمو در هوای متعارف و معمولی به کلی فاقد خاصیت می باشد!
بررسیهای جدید دانشمندان نشان میدهد مخلوط آب لیموترش با نوشیدنیهای داغ و یا هنگام طبخ غذا موجب اسیدی شدن ماده غذایی میشود. همچنین از زمان قاچ کردن لیمو تا استفاده از آن نباید مدت زیادی بگذرد.
بررسیها نشان میدهند اگر چه طعم و مزهی لیمو ترش همانند لیمو شیرین پس از قاچ کردن تغییر نمیکند، اما در سطح آن گازهایی آزاد میشود که این گازها میتواند برای بدن مضر و خطرناک باشند. ویتامینهای لیمو ترش پس از مدت زمانی از بین میروند، پس بهتر است آن را سریعا مصرف کنید.
گفتنی است، خیلیها عادت دارند آب لیمو ترش را در یخچال نگه داری کنند، اما مطالعات اخیر نشان میدهند استفاده از این آب لیمو ترش بسیار خطرناک است و موجب سمی کردن غذا و از بین بردن ویتامینهای موجود در غذا میشود.
مضرات لیموترش
مصرف زیاد آب لیمو باعث کم هوشی میشود.
مصرف زیاد آبلیمو زیاد به خصوص آب لیمو خالص ممکن است اثرات مخرب بر روی مینای دندان بگذارد.
مصرف لیمو ترش برای کسانی که مبتلا به آسم و ناراحتی های ریه ، درد کمر و تشنج هستند اثر زیان بخشی بدنبال دارد.
زیاده روی در مصرف لیمو ترش باعث آب بزاق و بی خوابی و هم چنین ناراحتی معده و حتی ممکن است باعث عدم جذب ویتامین آ در بدن گردد.
مصرف مکرر لیمو ترش و آب لیمو برای بیماران دیابتی مضر است. مصرف جزئی این مواد به صورت موردی و فصلی برای این بیماران مشکلی ندارد اما لیمو ترش و آب لیمو دارای مواد قندی است که مصرف مکرر این مواد به هیچ عنوان به افراد دیابتی توصیه نمی شود. بیماران دیابتی می توانند از سایر فراورده های لیمو همچون پودر گرده لیمو با رعایت تعادل به عنوان چاشنی غذا و از خاکشیر،چای و سایر مایعات به عنوان جایگزین شربت آبلیمو استفاده کنند.
:: موضوعات مرتبط:
اجتماعی-انتقادی -پیشنهادی ,
علمی-فرهنگی -هنری-ورزشی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 786
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0