عرض سلام وادب واحترام خدمت عزیزان بازدید کننده وبلاگ ناچیز اینجانب مدتی با توجه به انتخابات شوراها وریاست جمهوری در فضای تلگرام درگیر دفاع از حق مشروع ولی ناقص ازادی بودم ومطلب کمتر در وبلاگ منتشر میشد .اما با توجه به اظهار لطف بسیاری از هم میهننان به این حقیر و سایت خبری گناباد نیو قصد دارم با تشویق وحمایت شما مجدد وبا توان مضاعف کار را ادامه دهم .امروز بیش از 8 سال از عمر وبلاگ والبته من حقیر گدشت وموی سپید وبرف تجربه بر سر رویم نشسته ودیگر شاید وبلاگها واینترنت هم دیگر رنگ وبوی قبل راندارند ودنیای مجازی عوالم جدیدی را تجربه میکند.ولی بهر حال ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست.یا علی دست حق بهمراهتان :: موضوعات مرتبط:
اجتماعی-انتقادی -پیشنهادی ,
علمی-فرهنگی -هنری-ورزشی ,
اقتصادی ,
محلی-منطقه ای ,
30 یا سی و30یا صد ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1833
مدت زیادی است که(از اوایل سال 95) شبکه های خبری تلویزیون وجرایداغلب در هر روز چندین خبر از انتخابات ریاست جمهوری امریکا وچند وچون این ماجرا وتحلیل گران دست نشان میگویند ومیبافند ومی نویسند ودر اخر هم چنین نتیجه میگیرند که کدام بهتر است .این تبلیغات بحدی غلیظ بود که من نوعی گاهی خودم را برای رای دادن رای الکترال اماده میکردم ؟!و راستش را بخواهید واز شما چه پنهان انقدر غرق میشدم که فکر میکردم در امریکا زندگی میکنم؟!البته این برای لحظاتی مشعوف کننده بود وحتی فرد اصلح؟؟!! راهم انتخاب کرده بودم.یا من بیاد ندارم انتخابات قبلی امریکا را یارسانه ما چندان حساس نشده بود وسراغ ندارم چنین بازار گرمی را در انتخابات امریکا.این را هم بگم که که ایندو از انتخابات ما کپی برداری کردن انهم نمونه سال 88که اینجا بنده خدای میر حسین رای نیاورد واحمدی نژاد رای اورد والبته طرفین هم بی شباهت نبودند؟!واز همین جا به مردم امریکا میگویم که تقلب نشده ونتیجه عین واقعیت است.همچنان که در ایران تقلب نشده بود واگر با من مشورت میکردند به انها اینرامیگفتم.کار نداریم.از این ببعد انتخابات سایر کشورهای بزرگ وپیشرفته را میتوانیم برای مدتها بعنوان سرگرمی و برای خوشی ورفتن به عالم فراموشی تبلیغ کنیم که از دردهای خودمان فراموش کنیم وکیهان وجوان وابتکار ووطن امروز ورسالت و وهمانها که سرمقاله هایشان را در اول برنامه های خبری تلویزیون می بینیم بگویند :اصلاح طلبان (بجز من) کلینتون را میخواستند ونشد واصول گرایان ترامپ را میخواستند وشد.الغرض دیگر بس است وچه جمله زیبایی این اقای روحانی رئیس جمهور محبوب گفت که ((کشور ما خیلی سیاست زده شده است)) بنظرم گاهی برای مردم نان تافتون گنابادی والبته با جزغاله سیاست غنی شده وروغنی میپزند.؟!...... بد نیست حضرات سینه چاک مردم سری هم به نقاط محروم ودور افتاده پایتخت (مثل گناباد)بزنندوببیند که مردم برای نان روزشان معطلند وجوانان برای شغل سرگردانند و چه خانواد های زیادی که ماهی را با دویست هزار تومان سر میکنند ودخلشان کفاف خرجشان را نمیدهد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه مفصلی با روزنامه آرمان به سوالات متعددی پاسخ داده است.
به گزارش نامه نیوز، بخشهایی از مصاحبه را می خوانید:
چه راهکاری را توصیه میکنید که رئیس جمهور باید در این مدت باقیمانده تا انتخابات انجام دهند که بتوانند رای بالاتری نسبت به سال ۹۲ بیاورند؟
در انتخابات دور اول، آقای روحانی با همان شخصیت و با همان روحیه خودشان، توانست اکثریت را کسب کند. بدون اینکه هیچ قدرت رسمی پشتوانه ایشان باشد، رای آورد. آن روحیه از ایشان گرفته نشده، بلکه تقویت شده و عملا هم در میدان است و در عمل هم متوجهاند که کارها باید جدیتر دنبال شود. البته موانعی هم دارند که خیلی خوب و زود برطرف میکنند. منتها ایشان آن شهامت را دارد تا آن جایی که مصالح کشور ایجاب میکند، افکار خودشان را ارائه بدهد و با همین سبک کار میکند.
الان مهمترین موضوعی که مردم انتظار دارند،پرداختن بیشتر به اشتغال است و باید به گونهای رکود را حل و به صورتی اشتغال ایجاد کنند. این دو با هم هستند. اتفاقا امکان خوبی هم برای این کار بود و من تا به حال در سخنرانیهایم گفتهام و در اوایل کار دولت یازدهم، در جمع بزرگی از مسئولان کشور که در وزارت کشور جمع شده بودند هم گفتم. من گفتم بعد از اتمام کار دولت دهم، نصف کارخانههایمان یا تعطیل هستند یا خیلی ضعیف کار میکنند. بنابراین تولیدمان کم است. طبعا مصرف وجود دارد. واردات نتیجه کار دولت قبل بوده که به خاطر درآمدهای نفتی این کار را کردند. در آن زمان گفتم اینکه آنها چه فلسفهای داشتند، من نمیدانم که چرا این کار را کردند. بعضی شهرکهایی که چند هزار واحد در آنها کار میکردند، شبیه قبرستان شدند و روشن نیستند و خیلی از جاها خاموش هستند. بعضی واحدهای بزرگ با ضرر کار میکنند که از قبل به این حالت درآمده بودند. گفتم: آنهایی که تعطیل شدند، کارکنانشان هم بیکار شدند و تا مدتی حقوق بیکاری میگیرند، اما بعدا بیکار میشوند و مشکلات دارند و باید کارهای انگلی کنند. گفتم: الان برای شما این امکان هست و نقدینگی هم در حال خفه کردن کشور است. بانکها هم نمیتوانند نقدینگیشان را راکد بگذارند. بانکها به مردم سود میدهند و مردم هم سپردههایشان را در بانکها میگذارند. چون بانکها با هم رقابت دارند، به حساب جاری هم سود میدهند تا مردم در آنجاها حساب باز کنند. بانکها باید لااقل یک مقدار بیشتر از سودی که میدهند، سود ببرند، لذا پولشان نمیخوابد. پس مشتریهایشان چه کسانی هستند؟ تولیدگرها که نیستند. پس چه کسانی هستند؟ یک عده میتوانند قاچاقچیها باشند. قاچاقچیها به هر قیمتی که پول بدهند، پول را میگیرند.اجناس بدون کیفیت را وارد کردند و بازار پر شد. آنها هر نوع جنسی را وارد کردند و هنوز هم وارد میکنند. یک عده هم هستند که کارهایی را بلدند. یعنی زمینهاش را در بازار فراهم میکنند که یک بار روی سکه، یک بار زمین، یک بار روی ساختمان و از این نوع کارها، سرمایه گذاری میکنند و از پولهایی که میگیرند، میتوانند سودشان را خوب پس بدهند. البته این نوع کارها به درد مردم نمیخورد، اما بانکها مشتریهای خوبی پیدا کردند و به آنها میدهند. حتی خودشان در بعضی جاها سرمایه گذاری میکنند و با اینها شریک میشوند. این چیزهایی است که من میدانم و میدانستم.
برای حل این مشکل چه باید کرد؟
بالاخره بانکها یا مستقیما دولتی هستند یا بانک مرکزی بر همه مدیریت دارد و دولت میتواند حکمی صادر کند و بگوید مثلا این درصد از پولها باید به تولید داده شود. یا مثلا در مرحله اول به کارخانههای تعطیل شده، وام مناسب بدهید. اما چون همه این کارخانهها معوقه دارند، نمیتوانند وام بگیرند و روی معوقهشان هم سود میآید. نتیجه نهایی این میشود که اینها ورشکسته میشوند و نمیتوانند پول بانک را هم پس بدهند. گفتم: بیایید زودتر خودتان را نجات بدهید و کار اینها را راه بیاندازید. به اینها وام و مهلتی بدهید که کارخانههایشان راه بیفتد و تولیداتشان به بازار بیاید و درآمد داشته باشند و بعد وام را به صورت قسطی میپردازند. به علاوه اگر دولت بخواهد کمکی بکند، به اینها کمک کند. از آن طرف هم شما باید برای بازار مصرف تولیداتشان کار کنید و جلوی قاچاق را بگیرید و به هر نحوی صادرات را تقویت کنید که آنها صادرات داشته باشند و با رقبایشان رقابت کنند. برای آنها مثال زدم. البته بحث زیاد شد.
این مساله را با رئیس جمهور در میان گذاشتهاید.
به آقای روحانی گفتم و ایشان پذیرفت و آقای مسعود نیلی مشاور اقتصاد کلانش را به اینجا فرستاد که بحث کنیم. آقای نیلی آمد و مثلی زد و گفت: من بانکها را به استخری تشبیه میکنم که یک مقدار آب از مبادی مختلف وارد آن میشود و شیرهایی پایین هست که آب را خارج میکند و براساس ورودی و خروجی تعادل ایجاد میشود. اگر شما شیرهای زیادی را باز کنید، بانکها خالی میشوند و در استخر آبی نمیماند. من گفتم: وقتی شیرها را باز میکنید، پول به کجا میرود؟ این پولها دست شخص یا گروهی میرسد. آنها پول را چه کار میکنند؟ پول را دوباره به بانک میآورند. جای دیگری ندارد که ببرند. اگر هم بخواهند ساختمانسازی کنند، پولش را باید وارد بانک کنند و اگر هم بفروشند، پول را باید وارد بانک کنند. هر کاری که انجام شود، باید پول را وارد بانک کند و ۲۰ درصد سود اضافه میآید. الان کسی پول را در گاوصندوق نگه نمیدارد که سالی ۲۰ درصد افت کند. پس هیچ وقت استخرتان خالی نمیشود و سرریز میشود و باید پولها را در جایی ببرید که کاری ایجاد و کالا تولید کند و جوانها کار کنند و درآمد بیشتری داشته باشند. گاهی هم خرجهایی مثل یارانهها دارید و یا باید صادرات را تقویت کنید.
آقای نیلی از توضیحات شما قانع شدند.
آقای نیلی دو جلسه آمد و احتمالا خودش قانع شد. چون از اول سال امسال این سیاست در حال اجرا شدن است و اگر اعدادی که میگویند، باشد، باید امیدوار باشیم. اما اگر سه سال قبل این کار را کرده بودیم، الان همه کارخانههایمان تولید انبوه داشتند و صادرات داشتیم و میتوانستیم ارزان تر هم بدهیم. از طرف دیگر دستاورد مهمتری که میتوانست برای ما پیش بیاورد، اشتغال است. اگر کارخانهها فعال باشند، به جوانهای تحصیلکرده نیاز پیدا میکردیم. یک مورد دیگر هم دو سال قبل در سیاستهای برنامه ششم تصویب کردیم وگفتیم: الان طرحهایی دارید که نیمهکاره مانده و هر سال هم گرانتر میشود و سرمایهای که خرج کردید، تباه میشود. شما این طرحها را به مردم واگذار و اعلام کنید و مزایده بگذارید. مثلا خط مترو که بیشتر شهرداریها انجام میدهند یا راهآهن یا طرحهای آبی و خیلی از طرحهای بزرگ داریم که نیمهکاره ماندهاند و این وضع دارد خطرناک میشود. این طرحها را به مردم بدهیم تا اداره کنند. در آن زمان این پول به سمت این کارها میرود و سودبخش هم میشود. در دوره خودمان هر طرحی را که به دیگران دادیم، الان سودبخش است و کار میکند. این پیشنهاد را دو سه سال پیش دادم که امسال شروع کردند. این طور که آقای نعمتزاده به من میگفت، تا به حال دوازده هزار واحد پول گرفتند و بانکها هم قانع شدند و قرارداد محکمی بستند. بر نحوه هزینه پول هم نظارت میشود تا در همان سمت مصرف شود که کارها سامان بگیرد. اگر در این چند ماه باقیمانده به نتیجه برسد، نتیجه آن را مردم میفهمند. چون این طرحها در سراسر کشور است.
رقبای آقای روحانی از برخی موضوعات که مردم درگیر آنها هستند، سوءاستفاده سیاسی میکنند.
به نظرم، رقبای آقای روحانی از موجودین و شخصیتهای شناخته شده،نمیتوانند در برابر رای ایشان مقاومت کنند. اکنون معتدلین و اصلاحطلبها با یک مجموعه در انتخابها شرکت میکنند و مردم هم ذاتا معتدل هستند و مردم افراطی خیلی کم داریم. افراطیها در کار سیاسی شعار میدهند. من فکر میکنم ظرفیت رای آقای روحانی از همه بیشتر است. البته هر کسی آمادگی دارد میتواند بیاید، با هیچکس خصومتی وجود ندارد. ما میخواهیم از بین نامزدها، رئیس جمهور خوبی دربیاید که بتواند خدمت بکند. ولی اگر افراطیها بخواهند بیایند، وضع بد میشود.
شما چهار، پنج ماه قبل به صراحت از آقای روحانی حمایت کردید. معمولا جنابعالی از کسی که قصد حمایت دارید در شرایط و زمان خاصی اعلام میکنید. اما این بار خیلی زود از ایشان حمایت کردید، علت چه بود؟
گفتم، آقای روحانی در دوره دوم بهتر میتواند کار کند. چون موانع را با برجام از جلوی پایش برداشته، تجربه لازم را کسب کرده، به نیازها توجه کرده، به امکانات بیشتری رسیده است و باید نتیجه را در دوره دوم ایشان ببینیم. این دوره در حال پرکردن چالهچولههاست. باید به دور دوم برسیم. البته این حرف من، حمایت هم بود. چون ایشان را اصلح میدانم.
برخی کارشناسان معتقدند درتیم اقتصادی دولت همه سردار هستند و درمیان آنها سرلشگر نیست. یعنی هماهنگی لازم را در بحثهای اقتصادی باهم ندارند. در صورتی که نیروهای توانمندی هستند.
من این نظر را قبول ندارم. خود آقای روحانی اگر جدی و پشت سر اینها باشد، به حرفها گوش میدهند. در زمان خود من اینگونه بود و حل مشکلات کشور آن هم پس از جنگ آسان نبود. من شب و روز با اینها تماس داشتم و نمیخواستم که فقط ملاقات باشد که حرف بزنیم. در هر جا اشکالی میدیدم، تلفنی میگفتم. هر وزیر، مدیر و یا استاندار،اگر کاری داشت، میتوانست تلفنی با من تماس بگیرد. من دایما با مدیران بالایی خودم در تماس بودم. رئیسجمهور باید بتواند خوب امور را اداره کند و چرخ کشور را بچرخاند. اگر راه و برنامه مشخص باشد، عملی است. الان من روی افراد نظر خاصی ندارم.
چرا با این همه گشایش که صورت گرفته، در داخل بر طبل مخالفت با برجام کوبیده میشود؟
آنها فقط صدایشان بلند است. اما مردم احساس میکنند که اینگونه نیست. الان شما هر کاری را مثال بزنید، دیگر مشکل آنگونه و مثل سابق نداریم. ما برد بزرگی کردیم. اگر ما تا به حال از نظر هستهای پیشرفت داشتیم، این پیشرفت در دنیا رسمیت نداشت. اما اکنون دنیا ما را با این صنعت شناخته است و ما در این باشگاه هستیم. حتی از لحاظ علمی، هم برد کردیم. الان آژانس باید در هر جایی که کمبود داریم، به ما کمک کند. ما از اول تا به حال، هفتصد تن کیک زرد داشتیم که مصرف کردیم. آن را از آفریقایجنوبی گرفته بودیم. البته در آنجا معدنی را در نامیبیا شریک هستیم، اما به خاطر همین تحریمها، سهم ما را به ما نمیدادند و از آنجا هم خیلی طلبکار هستیم. میتوانیم اورانیوم تولید کنیم و به قیمت خوب بفروشیم. این کار هم شروع شده است. میتوانیم آب سنگین تولید کنیم و بفروشیم و بهترین مشتریهایمان هم آمریکا و روسیه هستند. بقیه هم میخواهند. آب سنگین ما با کیفیت بسیار بالاست و همه قبول دارند. تحقیقات ما مشکلی ندارد و داریم تحقیقات را ادامه میدهیم، در حالی که کار ما ابتدایی بود و الان به یک کار حرفهای تمام عیار رسیدهایم.
بالاخره این صداها که میفرمایید روی افکار عمومی تاثیر دارند. میگویند گفتید برجام انجام شود وضع معیشت مردم خوب میشود. این حرف را به نقطهای میبرند که پایگاه رای است تا رای آقای روحانی کم شود.
اینها فریبکاری است. از ابتدا گفته شد که بعد از اینکه برجام پذیرفته شد، ظرف دو یا سه ماه همه چیز انجام نمیشود. مگر میشود تحریمهای چندین ساله و آثار شوم آن ظرف مدت کوتاهی، برطرف شود؟ اکنون دست ما آنقدر باز شده که هر چه را بخواهیم از خارج بخریم، میخریم و میآوریم و هر کارخانهای که قطعه ندارد، دیگر تعطیل نمیشود و میتواند قطعه را وارد کند. میتوانیم مواد اولیه ضروری را بیاوریم و میتوانیم صادرات کنیم و بیمهها هم همه چیز را بیمه میکنند. خیلی تفاوت کرده است. حرفهای منفی که زده میشود، درست نیست. مثلا تجار کالایی را که میخواستند بیاورند، گرانتر تمام میشد که به خاطر همین تحریمها بود. چون تیم رسانهای قویای سیاستهای دولت و نتایج برجام را تبیین نمیکند و صداوسیما هم که اینگونه تبلیغ میکند که آقای روحانی از آن تعبیر به صداوسیمای میلی کردند، واقعیتها دقیق گفته نمیشود.
همین تندروها و دلواپسها برای تخریب شما همیشه بودند، اخیرا دو بحثی که یکی را توضیح دادید و یکی را تکذیب کردید، یکی بحث تقویت بنیه دفاعی نظامی و یکی هم مثال ژاپن و آلمان بود. منظورتان از این دو موضوع دقیقا چه بود.
خیلی جواب دادیم و اینها هم بنا ندارند که حقیقت را بپذیرند. باز هم نکتهای در میآوردند و میگویند. اولا از نظر بنیه نظامی، هیچکس به اندازه من برای توسعه صنعت نظامی کار نکرده است. در جنگ که بودیم، بسیاری از نیازهای صنایع نظامی را تامین کردم. آن قدر CNC و مواد اولیه و هر چه فکر میکنید، آوردیم و ماشینآلاتی که ما در صنعت نظامی داشتیم، عظمت دارند. به گونهای شد که بعد از جنگ، کمبود کشور را با تولید نیازهای مصرفی مردم جبران میکردند. ثانیا اصلا در ایران، پس از انقلاب موشک سابقه نداشت. ما هیچ موشکی تولید نمیکردیم. در بحبوحه دفاع مقدس، ابتدا یک نمونه موشک را از لیبی گرفتیم. ارزش آن را در جنگ فهمیدیم. یک موشک میزدیم، دل مردم محکم میشد. بعد کرم ابریشم را از چین گرفتیم. درحال حاضر همه اینها را تولید میکنیم. تکنولوژی را آوردیم. حتی جهاد سازندگی اولین موشک هفتاد کیلومتری ما را ساخت که در جاده کرج در یک محله کوچک این کار را کردند. همه اینها در زمان دفاع مقدس و زیر نظر من انجام شد. محسن(فرزندآیت ا...هاشمی) در کانادا در حال گذراندن دکترا بود و موضوع درسی که میخواند، به موشک مربوط میشد. گفتیم که تحصیل را رها کند و به ایران بیاید. خیلی از موشکهایی که به جایی رسیده، کار صنایع موشکی بود که در زمان محسن و دوستانش شکل گرفت. البته بسیاری از کسانی که آن زمان در این صنعت بودند، این واقعیتها را میدانند، اما متاسفانه حرفهای دیگر میزنند. باز تصریح میکنم و معتقدم موشک از ضرورتهای امروز ماست که باید داشته باشیم. اولا این سلاح خیلی تهاجمی نیست و بیشتر حالت دفاعی و بازدارنده دارد. ثانیا هر چند موشک اثر مخرب خود را دارد، اما تقویت نیروهای تهاجمی نظامی در کنار تجهیزات اثر مضاعف دارد. از لحاظ تانک الان خودمان تانک میسازیم. توپخانه و قطعات را خودمان میسازیم. الان ساصد ما «سازمان صنایع دفاع جمهوری اسلامی ایران» بسیار قوی است و همه اینها محصول طراحیهای دوران جنگ است. بسیاری از نیروهای سابق نظامی و با سابقه دفاع مقدس میدانند که در دوران من این کارها انجام شده و نیروهای پشتیبانی همه خبر دارند. ولی خب متاسفانه امروزه به دلایل سیاسی و جناحی واقعیتها طور دیگری بیان میشود و بسیاری از جبهه و جنگ ندیدهها، مدعی شدهاند. در مورد مطلبی که در توئیتر گفتید: البته اشتباهی بود که سایت انجام داده بود که به سرعت هم اصلاح کردند. یک خبرنگار خارجی بحثی کرده بود و من جواب دادم. قضیه دوم از اولی بدتر است. بحث من در اجلاس آموزش و پرورشیها درباره توسعه دانشمحور بود که در چشمانداز ۲۰ ساله آمده است. ما آن موقع تصویب کردیم که از این به بعد توسعه ما دانش محور است. در مورد نقش دانش در تحقق اقتصاد مقاومتی مثلی که برای آن زدم گفتم که آلمان و ژاپن چون در جنگ شکست خورده بودند، محکوم شدند به اینکه حق کار نظامی ندارند. انسان دانشمند هم زیاد داشتند. چون هر دو کشور در صنایع نظامی پیشرفته علمی بودند، پس از محرومیت نظامی مجبور شدند به دنبال اقتصاد دانش بنیان بروند و در نتیجه استحکام اقتصادشان از همه دنیا بهتر شد. چون مبنای علمی دارد. همین کاری که ما در چشمانداز خواستیم و هنوز تحقق پیدا نکرده است. من این حرفها را میگفتم. کجای این حرف به معنای تعطیل کردن صنایع نظامی کشورمان بود؟! اما شیطانهایی که اینگونه هجمه کردند، بلد هستند که از هر موضوعی حرفی در بیاورند. حتی در همان جلسه گفتم که بعد از برجام در دولت دوم آقای روحانی وضع ما خیلی بهتر میشود، چون راه علمی ما هم باز شده است. بالاخره رسانههای آنها هم مصونیت راهاندازی جنگ روانی را دارند و هم اخلاق رسانهای ندارند. این دو با هم که باشد، دروغ تیتر میشود.
مدتی است که جلسه مجلس خبرگان به تعویق افتاده است.
نمیدانم چرا به تاخیر انداختند. معمولا یک جلسه در ماه اسفند میگرفتیم و یک جلسه هم در نیمه سال بعدی مثلا در شهریور یا مهر.
همیشه این جلسات سرموقع برگزار میشد.
از آنها نپرسیدم که چرا تاخیر افتاده است. البته شاید چون موضوعی نبوده است. کار عمدهخبرگان این است که بر امور رهبری نظارت کنند. نظارت هم در کمیسیون است و آن کمیسیون همیشه کارش را میکند. جلسه که میگیریم، فقط سخنرانی است. تقریبا ۱۶ سخنرانی در دو روز خبرگان داریم. شاید اینها دیدند ضرورتی ندارد که الان جلسه بگذارند. در عین حال من میپرسم.
مجلس خبرگان در این دوره از تحرک لازم برخوردار است؟
آمادگیاش به این مسائل ربطی ندارد. تنها نهادی که قانوناش را خودش مینویسد، خبرگان است. ما برای انتخاب رهبر قانون مفصلی داریم. اول این است که به صورت سری دو، سه نفر تعیین میشوند و این افراد همه کسانی را که در روحانیت صلاحیت دارند، بررسی میکنند که ببینند کدام صلاحیت بیشتری دارد. سالهای قبل یک دوره انجام شد. هنوز آقای مشکینی زنده بودند که به دو نفر رسیده بودند. منتهی آنها تصمیم نمیگیرند. فقط نظرشان را به خبرگان میدهند. در روزی که لازم شد، روی اینها بحث و انتخاب میکنند و ممکن است که بگویند این ده یا پانزده نفر صلاحیت نسبی دارند و ارجحیتشان با فلان است یا مثلا این سه نفر ارجح هستند. آنها فقط پیشنهاد میدهند. خبرگان بحث میکند و با رای این کار را انجام میدهند. بنابراین این تعطیل شدنی نیست و آنها کار خودشان را میکنند.
احتمال دارد که چون مجلس خبرگان خودش برای خودش قانون وضع میکند، این قانون را تغییر ومدت تعیین کند؟
البته این موضوع نظر شخص رهبری هم بود. امام(ره) به طور طبیعی رهبر شده بودند و کسی انتخابشان نکرده بودند. بعد از امام(ره) وقتی که حضرتآیتا... خامنهای را انتخاب کردیم، این امکان وجود داشت که در اصلاح قانون اساسی مدت آورده شود. خیلیها هم نظرشان این بود که مدت بگذاریم. خود آیتا... خامنهای برای مدت گذاشتن موافق بودند. بعد تصویب کردیم که مدت ندارد و تا شرایط را دارد باید باشد. فکر میکنم این مساله، مساله مهمی نیست. چون قانون اساسی است و اگر بخواهند این کار بشود، باید قانون اساسی را عوض کنند و خبرگان نمیتواند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اظهار تمایل کردند تا حضرتعالی در جلسات جامعه روحانیت شرکت کنید. آیا سیاست جامعه روحانیت تغییر کرده و یا اینکه آنها متوجه ایراد کار خود شدهاند؟
البته تنها من نيستم، آقاي روحاني، آقاي ناطق، آقاي امامي كاشاني و بعضي افراد ديگر هم هستند. به خاطر برخي ملاحظات امنيتي كه محافظان حساس بودند، گفته شد جلساتي كه ميخواهيد من باشم، به اينجا بياييد و مهمان من باشيد. تا چند سال قبل حق عضويت هم ميدادم. الان ديگر اينگونه شد. اكثريت آنها آدمهاي خوبي هستند.
ترامپ درانتخابات آمریکا پیروز شد. این انتخاب چه تاثیری روی مناسبات ایران دارد؟ فکر میکنید روابط ما با آمریکا تغییر میکند؟
ما از اول انقلاب تا الان فرقی بین دو حزب دموکرات وجمهوریخواه نمیگذاشتیم و میگفتیم که هر دو حزب ماهیتشان یک جور است، ممکن است ادبیات کارشان فرق کند و خیلی تفاوتی ندارند. لذا در انتخابات آمریکا طرفدار این یا آن نبودیم. البته از اوباما، چون سیاهپوست بود و اقلیتی که در آمریکا مظلوم هستند و رهبری اینگونه پیدا کردند، بدمان نمیآمد. الان برای ما دو حزب فرق ندارند.
چندی قبل اعلام شد که ۷۵ درصد مردم تهران تمایل به دیدن ماهواره دارند. آیا شما ماهواره تماشا میکنید؟
بله.
بیشتر به چه برنامههایی علاقهمند هستید؟
بیشتر اخبار را میبینم. حداقل یک بخش را در شبانهروز میبینم که میخواهم بفهمم آنها چه میگویند و دنبال چه موضوعاتی هستند. از مسائلی که مطمئن هستم به خاطر دارم؛ امام(ره) هم رادیویی داشتند و همه خبرهای یک شبکه خبری خاص را میشنیدند. وقت اخبار این شبکه خارجی به هیچ کس وقت ملاقات نمیدادند. چون میخواستند اخبار را بشنوند.
حال همسرتان چطور است؟
نمیتوانیم بگوییم که حال ایشان کاملا خوب شده است. حاج خانم خطر بزرگی را گذراند. اثنیعشر ایشان سوراخ شده بود و دو، سه روز پزشکان نفهمیده بودند و دل درد شدیدی داشت. ایشان را برای عمل به بیمارستان بردند. همان لحظه که همه چیز برای عمل آماده شده بود، یک دفعه ایست قلبی کرد. چون همه چیز آماده بود، نگذاشتند مغز از کار بیفتد. بالاخره به جایی از مغز خون نرسید و آثارش را هنوز دارد. سر مساله مهدی خیلی عصبانی است. چون معتقد است به مهدی ظلم شده است، البته برای همه زندانیها غصه میخورد. سر این هم حساس است و سنش هم مثل من است. ولی سر پاست و کارهای خانه را انجام میدهد و ملاقات و رفت و آمدها را هم دارد.
این روزها بحثی در مورد بازتعریف واژه رجل سیاسی مطرح است، آیا رجل سیاسی فقط مردان را شامل میشود؟
از همان وقتی که این قسمت را مینوشتیم، یعنی وقتی که قانون اساسی را در شورای انقلاب آماده میکردیم، به همین دلیل این را مبهم گذاشتیم. چون شرایط ایجاب نمیکرد که رئیس جمهور زن باشد و نمیخواستیم نفی کنیم. رجال سیاسی میتواند شامل زن هم بشود. ولی ظاهرش رجال است. الان چند زن دارند کار میکنند. ببینید خانم کلینتون تا مرحله ریاست جمهوری هم بالا آمد. او تجربه خوبی است. خانم ترزا میدر انگلیس است. ببینید چگونه از این مسئولیت عبور میکند! کار سختی در پیش دارد. خانم مرکل، خانم موگرینی هم در سطح جهان مسئولیت دارند و خیلی خوب کار میکنند.
حاج آقا! مهدی در چه حالی است؟
مهدی زندان است.
خبری منتشر شد که بیمارستان بود.
مهدی دو، سه کسالت داشت که به زندان رفت. یکی مثانه بود. مثانه را جراحی کردند. مشکل قلبی هم پیدا کرده بود. از انفرادی با دستور آقا به بیمارستان بردند و این دفعه هم به خاطر قلبش آمد و به زندان برگشت. البته او از لحاظ جثه خیلی قوی است و در زندان اولا روزه میگیرد، سه چهار ساعت هم ورزش فراخور حال خود میکند. در حال خواندن دو دکترا هم است که یکی در علوم تحقیقات و یکی هم برای آکسفورد که الان رسالههای این دو را مینویسد. کار خودش را میکند و در بند زندان گاهی میتواند مشکلات مختلف زندانیان مستاصل را حل کند.
آخرین وضعیت پروندهاش به کجا رسیده است؟
الان پرونده مهدی در دیوان عالی کشور است و امیدوار است که به نتیجه برسد. البته هنوز تمام نشده و باید رای صادر شود.
چندی پیش مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی دولت رای اعتماد داد که در مجلس قبل به آنها رای نداده بودند، پیام رای مجلس به این سه وزیر چه بود؟
به نظرم نمایندههای مجلس که هفتاد درصد جدید هستند، اکثرشان آشنا به سیستم کار مجلس نبودند. قدیمیها راهها را بلد بودند که در کدام کمیسیونها بروند و در کجا باشند. اما اینها هنوز توجیه نشده بودند. الان که بعد از یکسال توجیه شدند، ماهیتشان را نشان دادند. در اجلاس اخیر مجلس، خوب حرف زدند. البته تندروها حرفهای تند قبلی را علیه وزرا زدند. خیلیها حدس میزدند که چون این سه نفر قبلا رد شدهاند، دیگر مجلس به آسانی آنها را نمیپذیرد. اما اینکه رای بالایی آوردند، نشان میدهد مجلس خوبی است. در این مجلس هم اختلافنظر هست که خوب است یکنواخت نباشد و هم اکثریت در سیستم اعتدالی هستند و این هم خوب است.
شما موافق تغییر این وزرا در این شرایط بودید؟
از ما نپرسیدند. من در کارهای آقای روحانی دخالت نمیکنم. اگر بپرسد، جواب میدهم.
به آقای روحانی توصیه که میکنید.
مسائل مهم را اگر سوال کند توصیه میکنم. اما اینکه بگویم این را بگذار یا نگذار، این کار را نمیکنم.
خبری بود که در بحث انتخابات ریاست جمهوری چهار، پنج نفر را انتخاب کردید که اینها جلسات دارند. آیا واقعیت دارد؟
دروغ است. من هیچ کس را ندارم. فقط خودم هستم. با حاج سیدحسن آقاخمینی، رئیسدولت اصلاحات ، آقای ناطق و آقای روحانی رفاقتی داریم و گاهی همدیگر را میبینیم. وقتش که شد، کارمان را میکنیم.
***دنيا داره ميره به سمتي كه فقط قطب جنوب و قطب شمال جاي ارومي برا زندگي محسوب ميشن
***منبعی که نخواست نامش فاش شود اعلام کرد: تانکها بر فراز استانبول به پرواز درامدند.
***هنوز یسری مردم ترکیه خوابن و خبر رو نشنیدن. صبح بیدار میشن برن سرکار میبینن تانک تو خیابونه
***پیام بشاراسد به اردوغان: جا نداری امشب بیا پیش ما
***من می ترسم بخوابم فردا بیدار شم بگید فضاییها ریختن کل منظومه شمسی رو تصرف کردن، یه پارچ آبم ریختن رو خورشید خاموشش کردن.
***"ویپیان فرد اعلا به فروش میرسد" به ترکی چی میشه؟
***من اول کودتا سماور روشن کردم که با جدیت اخبار دنبال کنم هنوز چایی دم نکشیده کودتا تموم شد؛ یعنی تو بری یه جایی بگی داداش بلند شو من بشینم، تا یارو جمع کنه دو ساعت طول میکشه. اینا یه ساعته کودتا کردن
با اتمام گزارش شمارش آرا گناباد وبجستان مهندس حمید بنایی راهی مجلس شد .مهندس بنایی با تابلو مستقل وارد عرصه رقابت شده بود. وی فردی معتدل میباشد.ورود ایشان به مجلس موجب رضایت خاطر اصلاح طلبان وحتی اصول گرایان قرار گرفت.بدلیل اینکه رقییبان انها را ناکام گذاشت.من این انتخاب را صمیمانه به جناب مهندس بنایی ومردم شهرستانهای گناباد وبجستان تبریک عرض میکنم.قطعا حضور ایشان در مجلس مایه خیر وبرکت و رحمت برای دو شهرستان خواهد بود.
این روزها محفل تحلیل مذاکرات هسته ای داغ داغ است.اغلب مردم با حساسیت ویژه وخاصی اخبار مربوطه را از هر طریق ممکن دنبال میکنند. خوشبختانه روزبه روز ولحظه به لحظه دسترسی به توافق نزدیکتر میشود.تیم هسته ای مملو از شور ونشاط وصبر است وانگار نه انگار 12 سال ماراتن کلامی سپری شده است.واین فکر میکنم طرفهای مقابل را کلافه کرده است......شاید هم انها ایران امروز را با 100 سال قبل مقایسه میکنند.امروز فقط تامین سوخت وسایل نقلیه روزانه در ایران (منهای کیفیت بد خودروها)کاریست که از عهده هیچیک از کشورهای سرمایه دار دنیا بر نمی اید.ایران دارای ۱۰ درصد از منابع نفتی جهان و ۱۵ درصد از گاز جهان می باشد. ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت اوپک و چهارمین تولید کننده نفت در جهان است.ایران دارای سرمایه انسانی بالایی است.زیر ساختهای صنعت،کشاورزی،تجاری،خدماتی وپزشکی روبه بهبود دارد.وچنانچه فقط در مصرف منابع سوخت وانرژِی اندکی صرفه جویی کند ودر واقع به استاندارها ی جهانی نزدیک شود.میلیاردها دلار در کیسه دارد.با این اوصاف چگونه تحریم میتواند اثر بخش باشد.دنیای امروز دنیای تعامل است اما نه به هر قیمتی واینجاست که ظریف برنده وتیز میگوید:
عن قریب 2 سال از دوران عمرریاست جمهوری دکتر روحانی خواهد گذشت.وبسیاری از نان به نرخ روز خورها،دلالان،موج سواران،منفعت طلبان ومتظاهران به ظاهر اصول گرا وولایی که نانشان اجر شده در این دو سال صدا که نه فریاد واویلایشان قطع نشده که نشده وهر روز فریاد وا مصیبتا ،وا اسلاما، ووا ولایتا ،وا انرژیا،وا مملکتا بلند وبلند تر میشود.هر الف بچه ای با انداختن چفیه ای به گردن و پپوشیدن لباس مقدس بسیجی ودر صورت امکان ریش وپشمی وارد دنیای پر از هیاهو بازیهای سیاسی شده وبقول دکتر روحانی((اجتهاد میکنند)).امر به معروف میکند وفتوا میدهد.ما چرا با داعش وال سعود ووهابیت واسلام امریکایی مسله داریم؟چون از اعتدال خارج شده اند؟مفتی انها فرمان جهاد نکاح میدهد واین متعصبان به ظاهر متدین سکوت میکنند؟!جوانان بسیاری که سودای برخورداری از لذت وشهرت وثروت در سر دارند فوج فوج به داعش می پیوندند.حتما ما با انها تفاوت داریم وروش ومنش وبینش ما با آنه متفاوت است؟معنی ندارد در مملکت اسلامی به هاشمی بزرگ توهین شود وسخنرانی فرزند خلف مطهری ودختر هاشمی و کولایی و......دها انسان متفکر دیگر که خون دل خورده کشور هستند مورد هجمه کاسه هایی داغ تر از آش قرار گیرد؟!سخنان ایت الله هاشمی در دانشگاه امیر کبیر جز شفافیت،دلسوزی ومردم خواهی چه پیامی دارد.ما هر لحظه در معرض خطر بیگانه ایم؟!چه وهابی چه داعشی چها سرائیلی و امریکایی وحتی چین و ترک وروس دلش بحال ما نسوخته ونخواهد سوخت.بلکه بسیاری دندان تیز کرده اند که کشور را لقمه ای قابل هضم کنند واین را خیلی از تند رو ها وبظاهر اصول گرایان نمی فهمند؟!بیائید کمی عاقل باشیم ودست از افراطی گری برداریم.ما 8 سال دولتی مثل دولت بی برنامه وتازه بدوران رسیده احمدی نژاد را با بردباری تحمل کردیم.شما هم صبر کنید که ان الله مع الصابرین؟
جامعه ما دشرایط فعلی ان طوری است که همه مردم ایران وحتی خودمن در همه امور مملکتی وسیاسی واجتماعی ونظامی وفرهنگی وعلمی وخلاصه هر زمینه دیگری که به مخلیه شما میاید صاحب نظریم وعلامه.در مورد سیاست که نگو ونپرس همه تحلیلگر ومحللند ومفسر.د طب وپزشکی همه فوق تخصصند،در کشاورزی همه جد اندر جد کشاورزند،در فلسفه همه فلسوفند،در بازار همه شیره ملند وکلاه گذار،چه درد سرتان بدهم بخصوص در زمینه سیاسی وروابط خارجی ودینی ومذهبی که کمتر کسی است که بیانیه ندهد وفتوا صادر نکند.موضوع امروز که بصورت ویژه قصد افاضه فیض دارم سیاسی است.همین جریان گفتگوهای هسته ای را موشکافی میکنیم ببینبم موضوع چیه؟؟؟؟!!!!
سال 1388 شمسی که بنوعی باید نام انرا سال (بگم بگم) گذاشت سال خوبی برای کشور ما ومردم ایران نبود . انتخابات با همه تلخ وشیرینی هایش گذشت ونتیجه آن اعلام شد .مردم شهرهای بزرگ مثل تهران واصفهان ومشهد وتبریز وشیراز وکرمان ورشت وارومیه واهواز وکرج وبابل وساری وزاهدان وحتی شهرهای متوسط با توجه به شرایط تبلیغاتی حاکم در این شهرها انتظار پیروزی مهندس موسوی را داشتند واین بر اساس مشاهدات مردم این شهرها دور از ذهن هم نبود.وقتی کارناوال تبلیغاتی جناب مهندس موسوی از حدود سه راه اب وبرق مشهد تا میدان تقی آباد کشیده شود که من به عینه شاهد آن بودم.مسلما انتظاراولیه من پیروزی مهندس موسوی در انتخابات است.اما حقیقت اینست که در شهرستانهای متوسط،کوچک وروستاها روند این هواداری برعکس بود.بعنوان مثال اگر جناب مهندس موسوی در تهران 70 درصد رای را به خود اختصاص داده است.در گناباد 30 درصد ارا را کسب نموده است.این در حالیست که تهران ومشهد هم شمال وجنوب دارد.اگر فرض را براین بگیریم که در این شهرهاترکیب جمعیت به صورت 50% است وبین شمال ،مرکز وجنوب یک تعادل نسبی وفکری وجود دارد (که البته امار این موضوع را تائید نمیکند).میتوان گفت که نیمی از شرکت کنندگانبهحمدی نژاد ونیمی به موسوی رای داده اند.جدول زیر ترکیب ارا استانی را نشان میدهد.این جدول بر اساس استدلال تا حدود زیادی این مهم را تایید میکند.استان های خراسان ها وقم ،قزوین وچهار محال بختیاری وسمنان وزنجان وکهکیلویه وبویراحمد وحتی خوزستان ارا 30%موسوی و70% احمدی نژاد است.تعدادی از استانها نسبت پنجاه پنجاه ودر دو استان سیستان وبلوچستان وآذربایجان غربی به نفع مهندس موسوی است.در شهرستان گناباداین ترکیب 29 به 71 به نفع احمدی نژاد بود.
ردیف نام شهرستان آراء ماخوذه احمدی نژاد رضایی کروبی موسوی
گناباد ۵۱۸۴۲ ۳۷۸۱۱ ۵۴۴ ۹۷۲ ۱۲۲۴۷
با این امار وشرایط بوجود امده در سال 88 میتوان گفت که تقلب به شکل کلی در انتخابات ایران بی معنی است وامکان چنین اتفاقی ناچیز است. باتجربه حضور متعدد در انتخابات بعنوان مجری به جرات میتوانم بگویم وضعیت حوزه ها وصندوقها بگونه ایست که جابجایی یک رای هم به سختی امکان پذیر است.مگر این اتفاق قبل از اخذ رای بیفتد وافراد یا گروهی اعمال نفوذ کنند. لذا مردم وبرخی از مخالفان ومعترضان وجوانان بعد از انتخابات بنوعی متعجب وشوکه شدند وهضم نتیجه در روزهای اول برایشان مشکل مینمود وبه خیابانها امدند.اما در 9 دی وقتی دیدند به بهانه انتخابات دشمن وارد گود شده اب پاکی بر روی دست مخالفان ومعاندان ریختند. وصد البته بگم بگم ها وحرکات جلف وسخیف رئیس جمهور منتخب وهوچی گریها وبی احترامی های ومنم منم های طرفین نیز در این ماجرا بی تاثیر نبود.چطور همه شعار موسوی موسوی سر دادند واحمدی نژاد انتخاب شد.دلیل اصلی ان مواجهه قطبی شمال وجنوب دارا وندار ومحروم وبرخوردار بود.احمدی نژاد در واقع رئیس جمهور منتخب شهرستانها وروستاها بود.ومملو از شعارهای عدالت گستری ومحرومیت زدایی وکاهش اختلاف طبقاتی که البته در8سال محقق نشد که هیچ بلکه فاصله طبقاتی را چندین برابر کرد.اما بهر حال رای اگر مبنای کارست نتیجه انهم باید محترم باشد. بنظر می رسد شکل ماهوی انتخابات در ایران نیاز به بازنگری اصلاح دارد.یا حق
نتایج نهایی دهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران به تفکیک استان در زیر آمدهاست. رنگ سبز در جلوی هر استان، نشان از پیروزی نامزد موردنظر در آن استان است.
سخنان اخیر دکتر فرجی دانا در پذیرش اتهامات برخی افراطیون، و در ادامه، عدم رای اعتماد و برکناری وی توسط مجلس شورای اسلامی، او را مظلوم از "وزاتخانه ی علوم" به "فرصت مطالعاتی" هدایت کرد، اما فقط مظلوم، نه قهرمان!
او قهرمان نرفت! چون هر انچه برخی افراطیون به او نسبت دادند را پذیرفت! نمی گویم فرجی دانا چونان احمدی نژاد بلوا می کرد و بگم بگم راه می انداخت، اما بد نبود از خود، دولت یازدهم و وزارت علوم در برابر این هجمه عظیم دفاع می کرد.
او حتی در برابر سخنان خلق الساعه ی فردی به نام "نوباوه" کوتاه امد. حال انکه این نماینده ی حامی استیضاح، در سخنانش اساسا قائل به ربط نبود! صرفا حرف می زد و کلمات را به هم می چسباند! واکنش ضدانقلاب به استیضاح را در صحن علنی در قالب یک فیلم نشان داد، کارشناس شبکه بیگانه در حال تحلیل حکومت و انچه فضای نظامی در ایران می خواند ، بود! اش انقدری شور شد که دکتر علی لاریجانی رییس مجلس اشفته شد و گفته اقای نوباه! این فیلم اساسا چه ربطی دارد؟ روزی صدبار این شبکه ها مزخرف می گویند، ربطش به این جلسه چیست؟
فرجی دانا اما در این باره نیز حرفی نزد! او حتی در برابر اتهام شیرین مزه ی نوباه در مورد فرار مغزها طی همین یک سالی که فرجی دانا امده، دفاع جامعی نداشت! گویی بحران "فرار مغزها"، ماجرای همین یکی دو ماه اخیر اس و ربطی به این چند دهه ندارد!
تغییرات مدیران وزارت علوم را به چالش کشیدند. اما فرجی دانا حتی نگفت این اولی ترین حقوق یک وزیر است که مدیرانش را خود انتخاب کند. نوباوه گفت، فلان مدیری که عوض کردید، برادرش "رزمنده" بوده! اما اقای فرجی دانا به این هجمه مضحک نخندید و حتی نیاندیشید که خب! برادرش رزمنده بوده! که چه؟! فلان مدیر من، خود جانباز است و آزاده و ضمناً یک نخبه ی علمی... اما مگر فقط چنین شاخص هایی معیار انتخاب مدیران علمی کشور است؟
او از افراطیون نپرسید، شمایان در دولت احمدی نژاد کجا بودید که ظرف سه ماه، 70 درصد مدیران دانشگاهها را تغییر دادند؟ نپرسید چرا اجازه دادید دولت احمدی نژاد، فوج فوج اقازاده و رفیق را در لیست بورسیه ها فرو کند!
فرجی دانا خیلی سئوالات را نپرسید...
او که دیگر باید نام وزیر سابق علوم را بر خود یک بکشد، تنوانست محبوبیت پیشین خود را حفظ کند، او قهرمان نرفت اما مظلوم رفت! چون اخلاقمدارانه ، بی انکه هزار کرده ی برخی افراطیون را به رخ بکشد، از اخلاق گفت و حتی افشای اسامی بورسیه را کوبید! نمی خواست حقی زائل شود، حقاً تدین و شرذافت این مرد شگفتنیست
با این احوالات و انچه امروز گذشت، باید منتظر بود افراطیون بار دیگر شمشیر را از رو ببندند...تازه انان، از چنین بازی شومی خوششان امده، پس باید منتظر بود ظرف ماههای اتی وزرای دیگری ون وزیر ارشاد و ... به صحن علنی بیایند و با اتهاماتی چنین سخیف، زیر تیغ استیضاح کشیده شده و
در ادامه، خود وزرا نیز اخلاقمدارانه به بازی افراطیون کمک کنند و دولت را تنها بگذارند!
ما نمی گوییم چندان که احمدی نژاد و تیم رسانه ای اش حامی دولت خود بودند، از دولت یازدهم دفاع کنید. سخن در این است که کاش حضرات اندکی تامل کنند و لاقل، هزینه ی استیضاح را برای افراطیون بالا ببرند! در بازی امروز، چونان روز مشخص بود که شکست با فرجی دانست، اما او به جای برخاستن و افشای رانت سنگین افراطیون، ترجیح داد سکوت کند تا مظلومانه دولت را ترک کند و به فرصت مطالعالتی خویش مشغول شود.
کاش فرجی دانا، لااقل فضا را برای حلامیانش مهیا می ساخت تا لاقل از رانت دانشگاهی دولت های پیشین و سکوت سهمگین و کرکننده ی افراطیون سخن بگویند..کاش فضا را لااقل برای انان تنگ نمی کردید.
می دانم...دکتر فرجی دانا اینک نفسی راحت کشیده است. چون هرچه باشد از شر افراطیون خلاص شده است.
اخبار سیاست خارجی - واکنش احتمالی کنگره آمریکا به تمدید زمان مذاکرات هستهای
ادامه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 با وجود باقی بودن اختلافات، بازتاب سخنان وزرای خارجه ایران و آمریکا درباره روند مذاکرات و احتمال تمدید دوره گفت و گوها، بحث درباره واکنش احتمالی کنگره آمریکا به موضوع تمدید ضرب الاجل توافق هسته ای و گفت و گوی روسای جمهور چین و آمریکا درباره مذاکرات هسته ای ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، در پی اظهارنظر وزرای خارجه ایران و آمریکا درباره روند مذاکرات هسته ای وین، بخش عمده مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران به این موضوع اختصاص یافته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ضمن انتشار گزارشی از آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هسته ای، می نویسد اختلافات میان طرفین پابرجاست، اما گفت و گوها ادامه دارد. این خبرگزاری می نویسد هرچند در حال حاضر امکان تمدید بازه زمانی مذاکرات وجود دارد، اما این موضوع نیز خود دارای چالش هایی است و از سوی دیگر، در صورتی که آمریکا نتواند در رسیدن به توافقی هسته ای با ایران موفق عمل کند، بخت گفت و گو و تعامل با ایران بر سر دیگر موضوعات مربوط به منطقه را از دست خواهد داد.
روزنامه «گالف تودی»سخنان روز گذشته محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران را درباره احتمال تمدید دوره مذاکرات بازتاب داده است. این روزنامه می نویسد وزیر خارجه ایران پس از دیدار و گفت و گو با همتای آمریکایی خود، خواستار تمدید ضرب الاجل تعیین شده برای رسیدن به توافق شد. گالف تودی اشاره می کند که جان کری پس از دو روز گفت و گوهای فشرده با ظریف، به آمریکا بازگشته تا درباره تمدید این ضرب الاجل با باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور به گفت و گو بپردازد. در این مطلب به نقل از ظریف آمده که دو طرف به حد کافی از پیشرفت دست یافته اند تا بر اساس آن بتوانند مذاکرات را ادامه دهند.
در طرف مقابل، روزنامه «گاردین» اقدام به بازتاب سخنان کری کرده و می نویسد وزیر خارجه آمریکا به حصول پیشرفت ملموس در مذاکره با ایران اذعان کرده است. این روزنامه می نویسد به اعتقاد کری، مذاکرات در فضایی خوب و مثبت در جریان است، اما هنوز شکاف هایی واقعی میان طرفین وجود دارد که باید نسبت به برطرف کردن آن ها اقدام نمود. گاردین نیز اشاره کرده که اکنون کری به واشنگتن بازگشته تا رئیس جمهور و همچنین کنگره آمریکا را در جریان روند مذاکرات بگذارد و با آن ها درباره تمدید دوره مذاکرات به گفت و گو بپردازد. یکی از برنامه های کری در بازگشت، ارائه گزارش به کمیته روابط خارجی سنا خواهد بود.
اما در همین زمینه، «کریستین ساینس مانیتور» به بررسی این مطلب پرداخته که در صورت ارائه پیشنهاد تمدید مذاکرات از سوی کری، واکنش کنگره آمریکا به این موضوع چه خواهد بود. این روزنامه معتقد است ارزیابی خوشبینانه کری از روند گفت و گوها، نشانگر آن است که به احتمال زیاد وی پیشنهاد تمدید را مطرح خواهد کرد، اما دوره این تمدید، کمتر از زمان شش ماهی خواهد بود که در توافقنامه مقدماتی ژنو پیش بینی شده است. با این وجود، حتی تمدید چند هفته ای مذاکرات نیز برای نمایندگان کنگره که برخی از آن ها از هم اکنون زمزمه های مخالفت با توافق را سر داده اند، امری چالش برانگیز خواهد بود و مخالفت هایی با آن بروز خواهد کرد.
در نهایت، باید اشاره کرد که خبر گفت و گوی روسای جمهور آمریکا و چین درباره پاره ای از مسائل، از جمله موضوع مذاکرات هسته ای ایران نیز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. خبرگزاری «ریانووستی»می نویسد باراک اوباما و شی جین پینگ در تماسی تلفنی، درباره چشم انداز همکاری های چین و آمریکا درباره مذاکرات هسته ای جاری میان ایران و 1+5 به گفت و گو پرداخته اند. در جریان این گفت و گو، اوباما بر ضرورت انجام اقداماتی از سوی ایران به منظور اطمینان دادن به جامعه بین المللی درباره ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود تأکید کرده است.
گفته اند:چو دانی وپرسی سوالت خطاست ومیدانم که امروز اغلب مردم به سیر کردن شکم وتلاش برای معاش خودشان وزن و بچه شان سرگرمند.نمی دانم یادتان هست
حدود 10 سال قبل اولین دوره ای مذاکرات هسته ای در اواخر ریاست جمهوری سید بزرگوار ال پیغمبر خاتمی مظلوم برگزار شد .فارغ از تصمیمات وتوافقات ان زمان با توجه به اینکه بهر حال سنگ بنای مذاکرات واستمرار آن نهاده شد از نظرها پاک نخواهد شد.اگر چه برخی بعدها از اب گل الود ماهی گرفتند وتعلیق را چماقی کردند بر سر دولتمردان مظلوم ان دوره ودم از خیانت زدند وباقی ماجرا ها،این مذاکرات در دوره بعد که دوره برگشت به جمود فکری بود ادامه یافت. شعارهایی که در سفرهای مانوری توسط مردم مسلمان ومتدین ومیهن پرست تکرار شد وهنوز هم در گوش می پیچدکه((انرژِی هسته ای حق مسلم ماست)) وواقعا هم زورگویان جهان باید بدانند که به زور جلو پیشرفت کشورها را نمی توان گرفت.البته جمله تکمیلی وبه حق آن توسط رئیس جمهور گرانمایه دکتر روحانی اضافه شدکه((ارامش ورفاه هم حق مسلم ماست)).بهر حال با شروع بکار دولت یازدهم دوباره روح امید وعقلانیت برجامعه حاکم شد ودر این داستان هم تجلی یافت.تیمی کارکشته ودلسوز وارد عرصه شدند وحقیقتا نفسگیر وخستگی ناپذیر میدان داری میکنند.حال10 روز مانده به پایان شش ماه مذاکرات پر حاشیه اما کلیدی برای زندگی مردم ایران.البته در این میان خیلی ها در داخل کشور ودر دنیا دوست ندارند که مذاکرات به نتیجه برسد واب خوشی از گلوی قشر متوسط وکم در امد جامعه پائین برود.این افراد در داخل اصول گرایان ودلواپسانی هستند که از فرط دلواپسی ونگرانی موفقیت دولت اعتدال خواب شب ندارند والبته سرمایه داران ورانت خوارانی که همیشه بدنبال فشردن گلوی طبقه ضعیف هستد.ونام ونان خود را از همین ابها صید مینمایند.در خارج از کشور نیز افراط گرایان وجنگ طلبان کاخ سفید وغده سرطانی انها اسرائیل غاصب نیز خواب شب ندارند.ونگرانند که اگر ایران به توافق برسد چه چیزی را بهانه کنند برای استمرار جنگ وخشونت در دنیا،واین همصدایی معنا داری است که میتوان آنرا به نوعی جمع نقیضین تعبیر کرد.در هر صورت عدول از اصول انقلاب اسلامی حتی در ذهن هیچ یک از مردم این کشور نمی گنجد.مطلب مهمتر اینکه به قول اقای عراقچی با عدم توافق هم دنیا به آخر نخواهد رسید وزندگی در جریان خواهد بود ،اما قدما می گفتند دعوای بی حاصل رستم هم نکرده است؟!
خدایا چنان کن که خود دانی نه انچه که من می خواهم که من بر مصلحت خویش نادانم!یا علیم
به گزارش عصر ایران این ادعای یک گزارش تصویری وب سایت سی ان ان ترک است که نام 28 مقام سیاسی کنونی و سابق جهان را لیست کرده و نام رییس جمهور سابق ایران را نیز با 5 میلیون دلار ثروت در لیست قرار داده است.
در کنار احمدی نژاد در این لیست نام افرادی چون نیکولا سارکوزی رییس جمهور سابق فرانسه با 4 میلیون دلار ثروت، آنگلا مرکل با 11.5 میلیون دلار، اوباما با 11.8 میلیون دلار ، بوش پدر و پسر به ترتیب با 25 و 26 میلیون دلار ثروت، بیل کلینتون با 80 میلیون دلار، بشار اسد با 550 میلیون دلار، فیدل کاسترو رهبر سابق کوبا با 900 میلیون دلار و نیز هوگو چاوز رییس جمهور فقید ونزوئلا با 1 میلیارد دلار ثروت قرار دارد.
ثروتمند ترین فرد مورد اشاره در این لیست معمر قذافی رهبر سابق لیبی است که با 30 میلیارد دلار ثروت در صدر قرار گرفته است.
نام حسنی مبارک رییس جمهور مخلوع مصر نیز در این لیست با 1.2 میلیارد دلار ثروت دیده می شود.
در این لیست کم ثروت ترین مقام سیاسی جهان هو جین تائو رییس جمهور سابق چین است که با 400 هزار دلار ثروت ، پایین ترین رقم ثروت را به خود اختصاص داده است.
راستش ما همیشه اینقدر از قافله عقبیم که منهای جریانات سیاسی زیادی که اصلا خبردار نمیشویم .از اخبار اجتماعی وفرهنگی هم با این همه توسعه تکنولوژی ومدرنیسم وپست مدرنیسم و دنیای ارتباطات انلاین وثانیه ای با تاخیر وتاخر خبردار میشویم .البته گاهی هم اصلا متوجه نمی شویم (همان نمی فهمیم !!؟) که در اطراف ما چه میگذرد وبعبارتی دنیا در دست کیست؟!اخر نه ماهواره داریم ونه استفاده از فیلتر شکن در مرام ماست ؟!القرض مثل همین داستان ساپورت که بین بزرگان قوم جنجالی بپا کرد ومارا هم زابرا کرد؟لذا این مطلب با فروکش کردن اتش داغی ساپورت بنظرم رسید.وصد البته اینکه شاید دلیلش ان باشد که در دیار ما هنوز ساپورتیها قیام نکرده اند؟!حتی در شهر مقدس مشد هم کمتر ساپورت پوش به چشم میخورد.القصه جونم براتون بگه این ساپورت پوشی هم در راستای اشاعه مد است دیگر وصد البته با بررسی هایی که من کردم قیمت این نوع پوشش بسیار ارزانتر از لباسهای دیگر است.!به این نمونه تبلیغاتی نگاه کنید>
از این قبیل تبلیغات الی ماشالله در اینترنت مانند همین فروشگاه کذایی 5040 وابسته به تلویزیون فراوانست.جالبتر اینکه
قیمت این محصولات در حد قیمت یک پیراهن متوسط مردانه است.حال با توجه به اشاعه مد ونیم مد وعشق وعلاقه جوانان به زیبایی (که خیلی هم خوبست)واز طرفی مشکلات معیشتی واقتصادی 70% وحتی بیشتر مردم این نظر که جوانان از روی اضطرار وقیمت مناسب به استفاده از این لباس روی آورده اند دور از اشکال است .واضحتر بگویم از روی دلخوشی نیست که لباس تنگ وساپورت میپوشند بلکه بخاطر قیمت مناسب وظاهر آراسته است حتما؟!من شخصا از مباحثی که جناب علی مطهری فرزند خلف شهید مطهری واخوی ایشان بسیار استفاده میکنم.این مطلب را بخاطر فرمایشات ایشان یاد اوری کردم که مردم در اقصی نقاط این مملکت دغدغه نان دار ند نه سودای نام وپرداختن به این موضوعات به ظاهر فرهنگی واینکه چهارنفر خانم در کلان شهرهاساپورت بپوشند دردی از دل مردم مناطق محروم وشهرستانها وانانکه زندگی در رنج وعذابی دارند حل نخواهد کرد .بگذارید دولتمردان غیور به مباحث کلان و معیشت ونان مردم برسند وحاشیه سازی نکنید.
اخبار سیاسی - سیدهادی خامنهای: عدهای با كوبیدن بر طبل تو خالی فتنه در حال نان خوردن هستند
رئیس مجمع نیروهای خط امام با بیان اینکه باید در جامعه همدلی و همبستگی عمیق بوجود آوریم، تاکید کرد: عدهای با کوبیدن بر طبل توخالی فتنه و فتنهگری و تکرار این شعار در حال نان خوردن هستند و در واقع در حال فتنهگری واقعیاند.
حجتالاسلام سیدهادی خامنهای در دیدار با شورای جوانان احزاب اصلاحطلب که عصر روز گذشته در پژوهشکده تاریخ اسلام صورت گرفت، با اشاره به رشد گروههای افراطی و تروریستی در منطقه و جریان داعش در عراق گفت: بسیاری از دلسوزان جامعه معتقد هستند که باید وحدت و اتحاد را در جامعه تحکیم بخشید و راه برخورد با این فتنهگریها وحدت است اما این توصیه کردنها کافی نیست و برای ایجاد عملی وحدت باید راهکارهای عملی هم داد.
وی با بیان اینکه باید در جامعه همدلی و همبستگی عمیق بوجود آوریم، اظهار داشت: عدهای با کوبیدن بر طبل توخالی فتنه و فتنهگری و تکرار این شعار در حال نان خوردن هستند و در واقع در حال فتنهگری واقعیاند. ما باید به هر شکل به دنبال ایجاد همبستگی باشیم ولو اینکه در این همبستگی ممکن است بخشی از منافع و نظرات شخصیمان را کنار بگذاریم و این کنار گذاشتن به معنای عدول از ارزشها و اعتقادات نیست.
این نماینده ادوار مجلس با تاکید بر اینکه ما باید مسائلی که موجب ایجاد مشکلات و بنبستهایی در کشور شده را حل کنیم، تصریح کرد: یکی از این مشکلات، مسئله حصر برخی از فعالان سیاسی است که باید رفع حصر صورت بگیرد و زندانیان سیاسی نیز به حقوقشان برسند و مشکلات آنها حل شود. خامنهای با بیان اینکه راهحل نهایی در رفع مشکلات اقتصادی هم ایجاد همبستگی در جامعه است، به مذاکرات هستهای اشاره کرد و افزود: خوشبختانه چون در مذاکرات افراد کارآمدی حضور دارند، شاهد تاثیرگذاری و روبه جلو بودن مذاکرات هستهای هستیم اما یکی از شرایط قوی بودن و موفقیت یک عقبه کارا و قوی است و آن عقبه هم رفع مشکلات داخلی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خطاب به جوانان ابراز داشت: شما جوانان باید بدون احساسات و دوری از هیجانات و با تفکر و دانش و تامل و گفتگو کارها را به جلو ببرید و مانع از بوجود آوردن پیش فرضهای غلط شوید. رئیس مجمع نیروهای خط امام در پاسخ به سوال یکی از حضار مبنی بر اینکه آیا اخباری مبنی بر اینک شما مسئولیت کمیتهای در مجمع روحانیون را برای انتخاب افرادی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری را برعهده گرفتهاید، صحت دارد؟ بیان کرد: این خبر به هیچوجه صحت ندارد چرا که من عضو مجمع روحانیون نیستم و فقط در یک مدت کوتاه و آنهم در زمانی که آقای کروبی، دبیرکلی آن را برعهده داشت در جلسات آنها حضور پیدا میکردم.
در ابتدای این جلسه، حجتالاسلام سید هادی خامنهای خطاب به حضار گفت: من اعتقادی به تقسیمبندی افراد به جوانان و غیرجوانان نیستم چرا که واحدهای جوانان نیز بخشی از مجموعه تشکیلات هستند که در کنار سایر مجموعه های دیگر کار را جلو میبرند. این نماینده ادوار مجلس بهترین واحد و تشکلاتی را که جوانان در آن فعالیت داشتند را دفتر تحکیم وحدت دانست و یادآور شد: در دفتر تحکیم وحدت بسیاری از جوانان فعال بودند و تا زمانی که امکان و اجازه فعالیت داشتند آنها هم در جامعه و هم در هر انتخاباتی تاثیرگذار بودند و رای قابل توجهی میآوردند و از بهترین تشکیلاتی بودند که از پایین به بالا شکل گرفته بود.
وی با بیان اینکه باید جوانان فعالتر باشند، ابراز داشت: یکی از راههای دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن فعال شدن در حوزههای نرمافزاری، فکری و اندیشه است که شما میتوانید با انتقال اندیشهها و حرفهای خود دیگران را به خود متوجه کنید و پس از مدتی تبدیل به اتاق فکر شوید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید براینکه زمانی که نخبگی و توانمندی در جوانان قوت گیرد هر دولتی مجبور به رجوع به جوانان میشود، عنوان کرد: اینکه مورد توجه قرار بگیرد و مسئولیتی را برعهده بگیرد نباید از بالا به پایین باشد که مثال این مدعی و روش اقدامی بود که در دولت قبل شکل گرفت که جوانی غیرتوانمند و ناکارآمد را مدیر یکی از صنایع خودرویی کردند و آن مسائل را پیش آورد.
رئیس مجمع نیروهای خط امام با اشاره به وضعیت مطبوعات در شرایط امروز کشور تصریح کرد: من زمانی یادم میآید در دولت اصلاحات وقتی یک فرد به کیوسکهای روزنامهفروشی میآمد 6 یا 7 روزنامه میخرید اما حالا یک روزنامه هم به زور خریده میشود. در آن زمان نرم تیراژ یک روزنامه بیش از 200 هزار نسخه در روز بود اما حالا در بهترین حالت تیراژ یک روزنامه 10 هزار نسخه است که یکی از دلایل این کاهش تیراژ افزایش کنترل و سانسور و البته خودسانسوری است که توسط رسانههای ما اعمال میشود البته رشد رسانههای دیجیتالی هم در این رابطه موثر بوده است.
سیدهادی خامنهای با بیان اینکه شما میتوانید در مناسبتهای مختلف بیانیه صادر کنید، یادآور شد: صدور این بیانیهها لزوما مناسبتهای مذهبی نیستند بلکه مثلا میتوان در روز حقوق بشر هم بیانیه داده و شرایط حقوق بشری کشور را مورد بررسی قرار بدهید. وی با بیان اینکه فعالیتهای حزبی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به معنای و اقعی در جامعه شکل نگرفته است، خاطر نشان کرد: شاید یکی دلیل جدی نگرفتن احزاب توسط خودشان است و این موجب شده اگر حزبی هم فعال بوده چون خود را بیرقیب میدیده اندکی روحیه انحصارگرایی در آنها بروز کند.
اخبار سیاسی - مطهری:حصر خانگی بدون حکم قضایی خلاف قانون اساسی است/احمدی نژاد باید محاکمه شود/انتقادات فرهنگی به دولت سیاسی است
وی ادامه داد: هیات نظارت بر مطبوعات که باید تکلیف تخلفات را روشن کند ولی در برخی مواقع قوه قضائیه بدون اطلاع این هیات روزنامه ای را توقیف و خبرنگاری را بازداشت می کندکه این موضوع به وسیله رئیس جمهور قابل حل است و رئیس جمهور می تواند به قوه قضائیه اخطار دهد.
نماینده مجلس مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار ما این است که دولت یازدهم در حوزه حقوق ملت فعال تر، شفاف تر و با جسارت بیشتری فعالیت کند.
به گزارش روز نو، علی مطهری شامگاه شنبه در مراسم جشن بزرگ پیروزی اخلاق گرایی و اعتدال تاکید کرد: انتظاراتی از دولت یازدهم وجود دارد که از جمله آن توجه به حقوق ملت است که در فصل سوم قانون اساسی در خصوص آزادی بیان بحث شده است اما در حوزه مطبوعات دچار حاکمیت های دوگانه هستیم.
وی ادامه داد: هیات نظارت بر مطبوعات که باید تکلیف تخلفات را روشن کند ولی در برخی مواقع قوه قضائیه بدون اطلاع این هیات روزنامه ای را توقیف و خبرنگاری را بازداشت می کندکه این موضوع به وسیله رئیس جمهور قابل حل است و رئیس جمهور می تواند به قوه قضائیه اخطار دهد.
مطهری یادآور شد: البته احمدی نژاد در اواخر دوران کاری خودش که گاهی به حقوق ملت می پرداخت برداشت هایی از این اصل قانون اساسی داشت که در اکثر مواقع نیز درست نبود.
نماینده تهران در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در این قانون بحث حصر خانگی یا زندان نیز مورد توجه قرار دارد تصریح کرد: قضاوتی در خصوص افراد و حوادث 88 نمی کنیم اما حرفی که داریم بر اساس حصر خانگی بدون حکم قضایی است که این کار خلاف قانون اساسی است چرا که اگر تخلفی انجام شده باشد باید در دادگاه صالح محاکمه و متهم نیز حرفهای خود را بزند که البته در این راستا احمدی نژاد هم باید محاکمه شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از رفتارها با سیره امیرالمومنین نیز منافات دارد یادآور شد: امیرالمومنین تا زمانی که خوارج دست به سلاح نبرده بودند حتی حقوق آنان از بیت المال را هم قطع نکرد ولی زمانی که دست به سلاح بردند آنان را تار و مار کرد. بنابراین ملاک اقدام مشخص است ولی صرف انتقاد از مخالفت در هر سطحی آزاد است.
مطهری تاکید کرد: در کشور هیچ مقام غیر قابل انتقادی نداریم و این طور نیست که به طور مثال رئیس قوه قضائیه احساس کند غیر قابل انتقاد است چرا که به گفته یکی از سخنان شهید آیت الله مطهری هر مقامی که در جایگاه غیر قابل انتقاد قرار گیرد هم خودش فاسد می شود و هم جامعه را فاسد می کند. بنابراین اگر کسی انتقادی حتی به نظام هم داشته باشد نباید از حوزه انقلاب خارج شود.
وی تصریح کرد: بخشی از وعده های رئیس جمهور همین بود و انتظار داریم که عمل به این وعده را به دلیل فشارهای اطرافیان فراموش و عقب نشینی نکند.
مطهری در ادامه سخنان خود به ارزیابی عملکرد دولت پرداخت و گفت: یکی از مباحث موجود در کشور ما سیاست خارجی بود که مسئله ارتباط با جهان از دید انقلاب اسلامی بسیار مهم است بخصوص بعد از پیروزی انقلاب و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا.
وی گفت: انقلاب ما دارای پیامهای زیادی برای دنیا است بنابراین از این رابطه استقبال می کنیم و در دنیا فقط یک استثنا وجود دارد که آن هم کشور جعلی اسرائیل است.
توسعه دیپلماسی خارجی دولت یازدهم امری مبارک بود نماینده مردم در تهران ادامه داد: توسعه دیپلماسی خارجی دولت یازدهم امری مبارک بود که نگاه دنیا به ایران را تغییر داد.
مطهری با بیان اینکه مذاکرات هسته ای ایران به نوعی اتمام حجت بود، خاطرنشان کرد: کسانی که این بحث را از دست رفتن عزت ملت ایران می دانند در اشتباه هستند زیرا ما با این گفتگو به دنیا نشان خواهیم داد که موافق بر حل مشکلات هستیم و بدنبال حق و عدالت می گردیم اما اگر این گفتگو به نتیجه نرسید و حتی کار به درگیری انجامید باز هم ما در موضع بالاتری قرار داریم چرا که دولت اعلام کرده تمام تکیه خود بر قوای داخلی است.
مطهری با اشاره به سیاست داخلی و انتظارات موجود از دولت یازدهم نیز گفت: شاید نقاط ضعف در کار وجود داشته باشد و ما انتظار بیشتری داشته باشیم که یکی از این توقعات تاسیس احزاب قوی در کشور است چرا که اگر در کشوری احزاب قوی وجود نداشته باشد دموکراسی نخواهیم داشت.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: وجود احزاب قوی در کشور به معنی کادر سازی و توانمندسازی نیروی انسانی است که در این میان هر دولت می تواند از آنها به خوبی استفاده کند. و از طرف هیچ کس هم نمی تواند رای مردم را به نام خود جذب کند.
انتخابات 92 دفع یک خطر و آفت از انقلاب اسلامی بود مطهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد 24 خرداد ماه گفت: انتخابات 92 نشان از رشد اجتماعی و سیاسی ملت ایران بود چرا که پس از آن همه تبلیغت در طی 8 سال گذشته ملت ایران راه را از چاه تشخیص دادند که این مهم مساله کمی نیست.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طول 8 سال گذشته تبلیغات وسیعی در جهت به حاشیه راندن انقلابیون راستین انجام شد گفت: دولت گذشته سعی کرد بسیاری از شخصیتها را به حاشیه ببرد و گروهی را که تازه از راه رسیده بودند انقلاب راستین جلوه دهد و انقلابیون اولیه و راستین را به حاشیه ببرد. اما مردم فریب نخوردند و راه اصلی انقلاب را تشخیص دادند که این مهم بر اثر تجربه مردم بر انتخابات مکرر بود و به خوبی حقیقت را از مجال تشخیص دادند.
مطهری افزود: اگر در هر انتخاباتی رهبران جامعه بخواهند راه را برای مردم مشخص کنند این مردم هیچ گاه به رشد اجتماعی نخواهد رسید در حالی که انتخابات 92 نشان داد مردم ما رشد نسبی اجتماعی دارند.
وی تاکید کرد: انتخابات 92 دفع یک خطر و آفت از انقلاب اسلامی بود آفت رخنه فرصت طلبان بین کسانی که انقلابیون اصلی را به حاشیه برده بودند و خودشان را انقلابی نشان می دهند که این بلا بر سر انقلاب مشروطه نیز آمد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآورد شد: در دوره گذشته دچار چنین مشکلاتی شده بودیم کسانی که مدیریت اجرایی کشور را به دست گرفته بودند اجازه حضور به دیگران را نمی دادند.
مطهری با بیان اینکه عملکرددولت را باید با توجه به شرایط تحویل گرفتن دولت در نظر گرفت گفت: در زمان شروع به کار دولت یازدهم رشد اقتصادی کشور منهای 6 و تورم چند درصد بود، خزانه ها وضعیت خوبی نداشت بنابر این باید توجه داشته باشیم که امروز تورم کنترل شده است.
مطهری تصریح کرد: امروز رشد اقتصادی مثبت شده و تورم نیز مهار شد که نشان از رونق اقتصادی در کشور است اگر چه همچنان مردم از گرانی رنج می برند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فاز دوم هدفمندی با تدبیر و بدون شوک اقتصادی انجام شد و به اعتقاد من هم افراد بی نیاز باید یارانه آنها قطع شود.
وضعیت فرهنگی امروز کشور با گذشته تفاوت زیادی ندارد مطهری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه وضعیت فرهنگی امروز کشور با گذشته تفاوت زیادی ندارد یادآور شد: متاسفانه در خصوص فرهنگ طی ماههای اخیر بزرگ نماییهای زیادی شده و انتقادات و فریاد وا اسلامهای زیادی سر داده می شود در حالی که وضعیت با گذشته تفاوتی ندارد.
نماینده مردم تهران مجلس شورای اسلامی تاکید کر: وضعیت سینما، فرهنگ عمومی، حجاب و پوشش اسلامی و... نسبت به دولت قبل تغییری نکرده حتی در بسیاری از حوزه ها وضعیت مطلوبتر شده است.
انتقادات فرهنگی به دولت یازدهم جنبه سیاسی دارد وی بااشاره به اینکه در بحث انتقادات باید همه جوانب را در نظر گرفت گفت: زمانی که مباحث فرهنگی امروز با دولت قبل تفاوت چندانی نکرده است بنابر این انتقادات به فرهنگ جنبه سیاسی دارد و به نوعی حب و بغض است البته دولت اسلامی وظیفه دارد در بحث امر به معروف و نهی از منکر در حد قانون و توان خود فعالیت کند.
مطهری با تاکید بر ایجاد وحدت گفت: نهضت اسلامی با وحدت شروع و پیروز شد و امروز نیز ما می توانیم با وحدت و اتحاد به سمت توسعه حرکت کنیم مخالفان و منتقدان دولت را دوست بداریم و با یک ید واحد بر مقابل دشمنان خارجی بایستیم.
در حاشیه این مراسم گروهی از افراد حاضر در سالن آیت الله شهید دستغیب در میان سخنان علی مطهری با سر دادن شعارهایی مثل زندانی سیاسی آزاد باید گردد و درخواست بر برائت موسوی و کروبی سخنان علی مطهری را تایید کردند. اخبار سیاسی - روز نو
اخبار سیاسی - طعنه فرزند شهیدمطهری به حسین شریعتمداری:مراکز علمی تحت نظر رهبری باید از شما اجازه بگیرند؟
حجت الاسلام والمسلمین محمد مطهری فرزند شهید مطهری در یادداشتی به تجمع معترض به حضور کلی جیمز کلارک واکنش نشان داد.
به گزارش خبرآنلاين چند روز پيش کلي جيمز کلارک که براي شرکت در هماش تبيين انديشه هاي شهيد مطهري به ايران آمده بود ، براي يک سخنراني به مشهد رفت. در زمان سفر او به مشهد عده اي تجمع کردند و او را مروج همجنس بازي دانسته و خواستار خروج او از شهر مشهد شدند. فرزند شهيد مطهري که دعوت کننده او به ايران نيز بود به طي يادداشتي به اين مسئله اعتراض کرد و نوشت:یک گروه چند ده نفره که حزبالله مشهد هم از اقدام آنان بیخبر بود، مانع سخنرانی او شدند. چرا؟ عمدتاً با این مستمسک که کلارک مروج و مدافع همجنسبازی است!
حجت الاسلام مطهري همچنين نوشته است: کلارک یک مسیحی معتقد و شاگرد برجستۀ پلنتینگا، معروفترین فیلسوف دین دنیاست که به ایستادگی در برابر الحاد در غرب شهره است. خود کلارک کتابی با عنوان «فیلسوفان خداباور» (Philosophers Who Believe) منتشر کرده و در آن یازده فیلسوف مهم خداباور معاصر را معرفی میکند تا نشان دهد خداباوری به میان فیلسوفان غربی بازگشته و از آن به انقلاب یاد میکند. این کتاب از طرف یک مؤسسه معتبر مسیحی برنده کتاب سال شناخته شد. نیز ایشان همچون استادش پلنتینگا عمر خود را صرف مبارزه با الحاد داکینز کرده و جالب آنکه در یکی از پلاکاردها در دست برادران مشهدی، کلارک «مروج افکار داکینز» خوانده شده بود!
او در ادامه مي افزايد: کسی که تبلیغات و مصاحبههای این دوستان مشهدی را ببیند گمان میکند کلارک ملحدی است که یا خودش همجنسباز است یا لااقل خواستار ترویج همجنسبازی است، در حالی که او که دارای همسر و سه فرزند است تصریح میکند که همجنسبازی «گناه» و «اخلاقاً غیرمجاز» است. کلارک که مانند اکثر متفکران غربی تفکرات لیبرالی هم دارد، چنین اظهار نظر میکند که حقوق شهروندی این اقلیت در جامعه باید رعایت شود؛ به این دلیل که همچنان که ما مسیحیان دوست داریم که وقتی در جامعهای در اقلیت زندگی میکنیم حقوقمان به عنوان اقلیت حفظ شود پس باید حقوق اقلیت همجنسباز را هم حفظ کنیم؛ چراکه حضرت عیسی میگوید آنچه بر خود نمیپسندی بر دیگران مپسند. (این خلاصه استدلال مغالطهآمیز اوست که با تکیه بر کلام عیسی (ع) به خیال خودش نتیجه درستی گرفته است؛ امری که به روشنی با دیدگاه اسلامی مغایرت دارد).
روشن است که تأکید بر حفظ حقوق یک اقلیت به معنای موافقت با ترویج مرام آن اقلیت نیست. آیا مثلا اگر قانون اساسی ما بر حفظ حقوق اقلیت مسیحی در ایران تأکید کند، به این معناست که قانون اساسی خواستار ترویج مسیحیت و یا مدافع آن است؟
محمدمطهري در بخش ديگري از نوشته خود آورده است: برخی مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی که بعضاً زیر نظر رهبر بزرگوار انقلاب فعالیت میکنند از بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری گله داشتند که چرا زودتر از حضور کلارک و تالیافرو در ایران مطلع نشدهاند. ظاهرا آنها هم مثل ما مطلع نبودند که برای برقراری ارتباط علمی با متفکران غربی ابتدا باید به خیابان فردوسی، کوچه شهید شاهچراغی رفت و از مدیرمسئول یک روزنامه اجازه گرفت، تا از تیترهایی منصفانه! مانند آنچه امروز برای همایش شهید مطهری استفاده کرده است (دعوت از آمریکایی همجنسباز برای تبیین اندیشه شهید مطهری!) که در آخرین مرور مقاله از آن مطلع شدم مصون بمانند. چنانکه ملاحظه میشود علاوه بر تهمت همجنسبازی حتی از به کاربردن کلمه فیلسوف هم خودداری شده است و در ضمن القا کرده است که دعوت از وی برای «تبیین» اندیشه های شهید مطهری بوده است!
اینجانب که به عنوان معاون پژوهشی بنیاد علمی - فرهنگی شهید مطهری خدمتگزاری میکنم مسئولیت کامل این همایش را که پس از تلاش دو و نیم ساله به فضل الهی محقق شد، پذیرفته و به آن افتخار میکنم و انشاءالله این نوع همایشها ادامه خواهد یافت. ضمن سپاس مجدد از همکاری مراکز متعدد علمی که در برگزاری این همایش برای معرفی افکار استاد شهید در سطح بینالمللی گام مؤثری برداشتند این سخن دردمندانه استاد را به آنان یادآوری میکنم که در ایرانِ ما تا قطاری ایستاده است کسی به آن کاری ندارد، همین که به حرکت افتاد سنگهاست که به سوی آن پرتاب میشود.»
اخبار سیاسی - دعاگو:قدوقامت احمدینژاد برای ریاست جمهوری کوتاه بود/بازگشت هاشمی به نماز جمعه به نفع نظام است/ نماز جمعه جای توهین و ناسزاگویی نیست
امام جمعه شمیرانات معتقد است که تریبونهای نمازجمعه جای تندروی، توهین و ناسزاگویی نیست.
به گزارش نامه نیوز، حسن دعاگو را بسیاری با خطبههای آتشین در نماز جمعه شمیرانات میشناسند، او که زمانی از تریبون نماز جمعه انتقادهای تندی را روانه دولت اصلاحات میکرد، در دولت احمدی نژاد نیز عملکرد او و کابینهاش را بارها و بارها به نقد کشید. خطبههای انقادی دعاگو به دولت احمدی نژاد بعد از انتخابات سال 88 و حوادث آن بیش از همه مورد توجه اصلاح طلبان و رسانههای منتسب به آنان قرار گرفت و شیخ تبدیل به روحانی محبوب اصلاح گرایان شد. این چهره روحانی که سبقهاش به جامعه روحانیت مبارز تهران بازمیگردد، تاکید زیادی دارد که نه اصولگراست و نه اصلاح طلب.
او در گفتوگویی تفصیلی با نامه نیوز به خاتمی و سه نقد اساسیاش به دولت اصلاحات اشاره کرد.
دعاگو صریح و بی پرده احمدی نژاد و جریان افراطی را به نقد کشید. این عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه احمدی نژاد را فردی مناسب برای ریاست جمهوری میدانسته است یا خیر، گفت: اگر الان از من بپرسند که آیا آقای احمدی نژاد مناسب اداره کشور بود یا نه؟ میگویم، حتی یک لحظه در طول مدت ریاست جمهوری ایشان احساس نکردم که وی مناسب رئیس جموری هستند و به درد این پست میخورند. من از ابتدا قدوقامت او را برای ریاست جمهوری کوتاه میدانستم.
وی در بخشی دیگری از این گفتوگو به نقدهای مطرح شده نسبت به دولت روحانی اشاره کرد و اظهار داشت: من معتقدم هسته مرکزی جریان احمدی نژاد، این نقدها را کنترل و مدیریت میکند.آنها پشت پرده احمدی نژاد هستند. این تندروها سرمایهای جر تندروی ندارند و با تندروی خود را مطرح و خودنمایی میکنند.
امام جمعه شمیرانات به نقدهای مطرح شده نسبت به دولت یازدهم از تریبونهای نمازجمعه اشاره کرد و گفت: انتقادها باید سازنده باشد. من معتقد نیستم که ائمه جمعه را باید از حوزه نقد خارج کنیم اما رسالت ائمه جمعه و تریبونهای عمومی و حتی صداوسیما و رسانهها باید موضع نقد منصفانه، واقع بینانه و کارشناسانه باشند.
دعاگو که سابقه آشنایی و دوستی دیرینی با هاشمی دارد، در بخش دیگری از این گفتوگو به بازگشت آیتالله به نمازجمعه اشاره کرد و گفت: اگر به من اطلاع دهند در روز جمعه، هاشمی نماز جمعه را اقامه میکند خوشحال میشوم. به این دلیل که آقای هاشمی ، اندیشه سیاسی به نفع نظام، موضع سیاسی مناسب به مصالح نظام را به مردم منتقل میکند. ایشان مطالعه میکند و حرفهای منطقی و معقول را به مردم منتقل میکند.
امام جمعه شمیرانات با تاکید بر اینکه باید شرایط سخنرانی آیتالله هاشمی در نماز جمعه فراهم شود اظهار داشت: نماز جمعه جای تندروی، توهین با ناسزاگویی نیست. باید این شرایط اصلاح شود و وقتی اصلاح شود و اگر آقای هاشمی هم مایل باشد میتوان نماز جمعه را اقامه کنند. من معتقدم که به نفع نظام است که شرایط اقامه نماز توسط هاشمی رفسنجانی فراهم شود.