موج جدیدی از بی حساب وکتابی شروع شده است ولاجرم همه دنبال اینند که عقب نمانند. دیروز در کرج یک کورس تاکسی سوار شدم راننده گرامی رند کرد کرایه رو فرمود هزارتومان،جالب اینکه صبح همین روز همین مسیرو با هفتصد وپنجاه تومان رفته بودم؟به ایشان اعتراض کردم کفت شما همان مبلغو بده بشرط اینکه پول خورد داشته باشی؟!تو مسیر تهران مشهد با این قراضه های زیبا (اسمشو TRTگذاشتن)اونایی که بلیط گرفتن 57000 تومان کرایه رو بلیط نوشتند. موقع حرکت پائین جایگاه 30000 تومان وحتی کمتر از مسافران عبوری کرایه دریافت میکرد. کرایه بین مسیر بر اساس عرضه وتقاضای مسافر قابل تغییر است.حالا بقیه امورات کنترل قیمتها همن مثل همین داستان کرایه هاست.هر کسی هرچی دهنش بخونه قیمت میده بعدشم با افتخار ا زکم فروشی وگرانفروشی حقوق مردم رو خوردن بعنوان زرنگی وزبلی وتیز ی؟!یاد میکنن.اونوقت هر کی هر جور بتونه واین میشود که شده؟! وجالبه که همه هم از هم کم نمیارن؟! یا کریم
عن قریب 2 سال از دوران عمرریاست جمهوری دکتر روحانی خواهد گذشت.وبسیاری از نان به نرخ روز خورها،دلالان،موج سواران،منفعت طلبان ومتظاهران به ظاهر اصول گرا وولایی که نانشان اجر شده در این دو سال صدا که نه فریاد واویلایشان قطع نشده که نشده وهر روز فریاد وا مصیبتا ،وا اسلاما، ووا ولایتا ،وا انرژیا،وا مملکتا بلند وبلند تر میشود.هر الف بچه ای با انداختن چفیه ای به گردن و پپوشیدن لباس مقدس بسیجی ودر صورت امکان ریش وپشمی وارد دنیای پر از هیاهو بازیهای سیاسی شده وبقول دکتر روحانی((اجتهاد میکنند)).امر به معروف میکند وفتوا میدهد.ما چرا با داعش وال سعود ووهابیت واسلام امریکایی مسله داریم؟چون از اعتدال خارج شده اند؟مفتی انها فرمان جهاد نکاح میدهد واین متعصبان به ظاهر متدین سکوت میکنند؟!جوانان بسیاری که سودای برخورداری از لذت وشهرت وثروت در سر دارند فوج فوج به داعش می پیوندند.حتما ما با انها تفاوت داریم وروش ومنش وبینش ما با آنه متفاوت است؟معنی ندارد در مملکت اسلامی به هاشمی بزرگ توهین شود وسخنرانی فرزند خلف مطهری ودختر هاشمی و کولایی و......دها انسان متفکر دیگر که خون دل خورده کشور هستند مورد هجمه کاسه هایی داغ تر از آش قرار گیرد؟!سخنان ایت الله هاشمی در دانشگاه امیر کبیر جز شفافیت،دلسوزی ومردم خواهی چه پیامی دارد.ما هر لحظه در معرض خطر بیگانه ایم؟!چه وهابی چه داعشی چها سرائیلی و امریکایی وحتی چین و ترک وروس دلش بحال ما نسوخته ونخواهد سوخت.بلکه بسیاری دندان تیز کرده اند که کشور را لقمه ای قابل هضم کنند واین را خیلی از تند رو ها وبظاهر اصول گرایان نمی فهمند؟!بیائید کمی عاقل باشیم ودست از افراطی گری برداریم.ما 8 سال دولتی مثل دولت بی برنامه وتازه بدوران رسیده احمدی نژاد را با بردباری تحمل کردیم.شما هم صبر کنید که ان الله مع الصابرین؟
هیچگاه بخاطر نداشته هایت غصه نخوربه داشته هایت بیندیش که فدای نداشته هایت نشود.گیرم که همه دنیا را داشته باشی اما دلت دریای غم باشد .تو که ساحل نجاتی نداری چگونه وکجا میتوانی لنگر اندازی.پس دم را غنیمت دان هر لحظه که بتوانی
تعطیلات عید نوروزخیلی ها از روی عادت،از فرط پولداری،از روی اجبار بچه ها، برای هوا عوض کردن؟!از جهت ترس از مهمانداری،از سر سیری واحتمالا برای دیدن شهر ودیار وپدر ومادر وروستاهای اجدادی از شهرهای بزرگ به شهرستانها وروستاها سفر میکنند....بهر صورت سفر خوبست .اما نکته ای که من ساکن شهرستان را می آزارد اینست که ببخشید:بنده خدا تو فلان کلان شهر خلیفه است،پاچالداره یا نون درآر وتاکسیدار وغیره وذالک علاف ،میاد شهرستان وروستای اجدادی خودش انگار از قلب فرانکفورت یا از ناف نیویورک ،یا از قلب ونیز،یا از دل اوتاوا (یا هر کجا که کعبه امال نسل امروز است وبهر دلیلی مورد توجه قرار گرفته)امده چنان لاف میزند که که ادم متعجب میشود از اینهمه های کلاسی وکفرش در میاد.(چند عکس از فرانکفورت،اوتاوا،نیویورک وونیزببینید بعد برین ادامه مطلب)
موسسه میزان به هیچ عنوان ورشکست نمی کند و با قدرت به کار خود ادامه می دهد
به گزارش خبرنگار گناپا مرتضی نجفی مسئول تسهیلات شبعه مرکزی موسسه میزان شهرستان گناباد گفت: با توجه به رضایت مشتریان از موسسه میزان و گذشت چند روز از شایعات مبنی بر ورشکستگی موسسه میزان، با تلاش کارمندان شبعات این موسسه وضعیت به حالت عادی برگشته است.
روال عادی شعبه مرکزی موسسه مالی و اعتباری میزان شهرستان گناباد در ساعت 10:30 صبح امروز 1939/11/6
وی افزود؛ علیرغم اینکه هنوز التهاب در سطح شهر وجود دارد بسیاری از مشتریان قبل از برداشت پول از حساب بانکی موسسه میزان چک خود را به موسسه برگردانده اند و حتی تعدادی از افراد برای ایجاد حساب و سپرده گذاری بدون توجه به شایعات به موسسه مراجعه کرده اند.
نجفی ادامه داد؛ شایعات ورشکستگی موسسه میزان توسط افراد سود جو و فرصت طلب و به وجود آمده و هیچ پایه و اساسی ندارد. وی با ابراز امیدواری به پایان یافتن شایعات ورشکستگی موسسه میزان ظرف چند روز آینده گفت: موسسه مالی و اعتباری میزان یکی از موفق ترین موسسات شهرستان گناباد بوده است چرا که نقش بسیار مهم در اقتصاد مردم شهرستان به خصوص قشر کامیون دار داشته است.
مسئول تسهیلات شبعه مرکزی موسسه میزان شهرستان گناباد در پایان گفت : موسسه مالی و اعتباری میزان به هیچ عنوان ورشکست نمی کند و با قدرت به کار خود ادامه می دهد چرا که روی اصول منظم بانکی فعالیت می کند و بنده از شهروندان عزیز می خواهم در صورت نیاز اقدام برداشت وجه نمایند.
زعــــفران؛ کاهش 30 درصدی تولید، افزایش 30 درصدی قیمت
معتمدی: قدس ویژه خراسان - عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران ایران در خصوص وضعیت بازار داخلی خرید و فروش زعفران اظهار داشت:بازار اکنون در آرامش بسر می برد و هیچ گونه تنشی دیده نمی شود، ...
در حالی که در برخی مقاطع یکسری دلالان با پولهای سرگردان به هنگام فصل برداشت طلای سرخ وارد این بازار شده و با امید بدست آوردن سود هنگفت، این بازار را دچار التهاب می کردند.
علی حسینی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود:این افراد به دلیل اینکه سود مد نظر خود را از این بازار بدست نیاوردند اکنون کنار نشستند و دچار شک و تردید برای ورود به این بازار شدند.
وی با بیان اینکه یکسری شایعه و اطلاعات غلط توسط این افراد پراکنده می شد،اضافه کرد:همین موضوع باعث می شد افراد دارای پولهای سرگردان به امید رسیدن به سود زیاد نسبت به خرید زعفران اقدام کردند تا در زمان نیاز با قیمت بالاتری آن را بفروش رسانند، اما در عمل متوجه شدند زعفران بیش از نیاز تقاضای بازار است و باید به خارج صادر شود، بنابراین به سود مد نظر خود نرسیدند.
وی تأکید کرد: زعفران چیزی نیست که کسی آن را خریداری کند تا در زمان کمبود بفروشد، زیرا نیازمند پول زیادی است.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد بانک زعفران، افزود: افرادی که این محصول استراتژیک را به صورت انبوه خریداری می کنند، در سقوط قیمت این کالا تنش ایجاد میکنند که در واقع ندانسته وارد این بازار می شوند، چرا که تجربه نشان میدهد نمی توان چندان بر روی این بازار حساب بازکرد، به این دلیل که زعفران محصول و کالای صادراتی است.
*قیمت 4 تا 5 میلیونی
مجری طرح ارتقای کیفیت و شناسنامه دار شدن زعفران ایران در خصوص قیمت فعلی طلای سرخ در بازار داخلی اظهار داشت:در حال حاضر بسته به نوع کیفیت زعفران تولید شده، قیمت آن در بازار داخلی بین چهار میلیون و 400 تا پنج میلیون تومان به فروش می رسد، هرچه کیفیت زعفران تولید شده بیشتر و بالاتر باشد، نرخ آن نیز افزایش می یابد.
حسینی درباره نرخ صادراتی این محصول نیز یادآورشد: قیمت زعفران در بازارهای صادراتی ،رقابتی است. از هزارو 500 تا دو هزار دلار باز هم بسته به نوع کیفیت و شرایط عرضه،نرخ برابری ریال با ارز و دیگر مؤلفهها نظیر نوع بسته بندی به فروش می رسد.
وی ادامه داد:هرچه زعفران در بسته بندی شکیل تر و نیز با حجم ریزتر عرضه شود، قیمت آن نیز بیشتر است، بویژه اینکه بازار هدف نیز دورتر از کشور عرضه کننده باشد.
*کاهش 30 درصدی تولید زعفران در خراسان جنوبی و رضوی
وی در خصوص میزان برداشت زعفران در سال جاری نیز تصریح کرد:طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی بیش از 83 هزار هکتار در خراسان رضوی و جنوبی به کشت زعفران اختصاص دارد که در سال گذشته در هر هکتار 5/3 کیلوگرم و در مجموع 270 تن زعفران برداشت شد.
وی یادآورشد:امسال بر اساس اطلاعات جهاد کشاورزی حدود 30 درصد تولید در برخی شهرستانها کاهش داشته که طبق این آمار سطح برداشت از هر هکتار 5/2 کیلو است.
وی افزود: در مجموع رقم برداشت کلی در حد 200 تن است که البته بازهم از میزان تقاضای صادراتی زعفران بیشتر است.
وی با بیان اینکه میزان صادرات زعفران، سالانه 140 تن است، گفت:در بهترین شرایط این رقم به 180 تن رسیده است.
*افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت
وی درباره نقش کاهش تولید بر قیمت زعفران خاطر نشان کرد:البته این کاهش تولید بر نرخ این محصول استراتژیک بی تأثیر نیست و 20 تا 30 درصد نسبت به نرخ آن در سال گذشته گران تر شده است.
وی گفت:البته به طور 100 درصد نمی توان گران شدن قیمت زعفران در سال جاری را مربوط به کاهش میزان تولیدآن دانست، به طوری که همانند سایر اقلام و محصولات دیگر که هر ساله بهای آن افزایش می یابد، زعفران هم از این قاعده مستثنا نیست.
عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران ایران تصریح کرد:زعفران، کالایی وابسته به صادرات است، بنابراین خیلی از مؤلفهها از جمله نرخ حمل و نقل که اکنون بسیار بالاست و هزینه بازاریابی بر روی قیمت آن تاثیر گذار است.
وی درباره وضعیت صادرات طلای سرخ نیز اظهار داشت:در حال حاضر صادرات زعفران در مقایسه با سال گذشته وضعیت بهتری دارد و این مسأله به خاطر شفاف سازی در بخش صادرات است که باعث شده صادرکنندگان با امنیت بیشتری بازارهای هدف را رصد کنند که انتظار می رود این وضعیت ادامه و مناسب تر نیز شود.
وی در این خصوص که در حال حاضر مهمترین مشکل بازار صادراتی زعفران چیست،گفت:توسعه صادرات زعفران به عواملی نیازمند است که یکی از آنها هزینه سنگین بازاریابی،حمل و نقل و اطلاع رسانی در دنیاست.در حال حاضر بازارهای هدف زعفران ایران کمتر از 50 کشور است، در حالی که حداقل 100 کشور ازاین بازار دور هستند و هنوز دسترسی به زعفران ایران ندارند.
حسینی با اشاره به هزینه بسیار بالای بازاریابی صادرات گفت:تأمین این هزینه ها از عهده بخش خصوصی خارج است و همانند دیگر کشورهای موفق در امر صادرات مانند چین ،دولت باید در این حوزه ورود یابد و بستر را فراهم سازد.
*تولید 100 درصد فله ای
وی در این خصوص که چه میزان از زعفران تولید شده از زمان تولید تا برداشت و فروش به شکل ساماندهی شده و خارج از چارچوب کشت سنتی است،گفت:زعفران تولید شده توسط کشاورزان 100 درصد فله ای است و به صورت تدریجی و به تناسب نیاز مالی محصول تولید را به بازار عرضه می کنند.
وی ادامه داد:از آنجایی که قیمت این محصول بالاست و مانند رب نیست که کارخانجات در فصل برداشت گوجه، تمام آن را خریداری تا در زمان نیاز به بازار عرضه کنند و کارخانجات هم بیشتر از یک تن توان خرید ندارند، ضمن اینکه خود تولید کننده هم حاضر نیست تمام محصول را یکجا بفروش رساند، بنابراین استمرار خرید و فروش آن در طول سال است.
کمیته هواشناسی کشاورزی' سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به کشاورزان در مورد ورود سامانه جوی سرد و مرطوب به این استان، به منظور اقدام مناسب برای جلوگیری از آسیب محصولات، هشدار داد.
در اطلاعیه روز سه شنبه این سازمان آمده: از بعدازظهر فردا چهارشنبه سامانه سرد و مرطوب همراه با رگبار و کاهش دمای شدید هوا وارد خراسان رضوی می شود بطوری که در برخی از مناطق کوهستانی و شمالی دما به نزدیک صفر درجه سانتیگراد خواهد رسید.
این اطلاعیه می افزاید: به کشاورزان به ویژه ذرتکاران و صیفیکاران توصیه می شود نسبت به تسریع در جمع آوری محصولات و انتقال آن به مکانهای سرپوشیده اقدام کنند.
واحد هواشناسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین به گلخانه داران و مرغداران توصیه کرد نسبت به آماده سازی تجهیزات حرارتی برای تنظیم گرمایش واحدهای تولیدی خود تمهیدات لازم را بیاندیشند.
عيد قربان كه پس از وقوف در عرفات (مرحله شناخت) و مشعر (محل آگاهي و شعور) و منا (سرزمين آرزوها، رسيدن به عشق) فرا مى رسد، عيد رهايى از تعلقات است. رهايى از هر آنچه غيرخدايى است. در اين روز حج گزار، اسماعيل وجودش را، يعنى هر آنچه بدان دلبستگى دنيوى پيدا كرده قربانى مى كند تا سبكبال شود.
جاتون خالی اوایل تابستون برای امورات زندگی ورتق وفتق امور در مشهد بودم .نزدیکای ساعت یک بعد از ظهر تو مسیر برگشت سوار یک مسافر بر شخصی شدم .که مسیر رو زودتر طی کنم.!!!بهر حال چند دقیقه ای گذشت وراننده داد میزد پلیس راه تا مسافران رو سوار کنه ما هم تو جز گرما نشسته تو پیکان مدل 77 منتظر که سرویس بنده خدا تکمیل بشه.اقایی که شماروداریم همه با هم شروع کردیم به یافتن مسافر یا بقول اونا شکار مسافر اما کسی پیدا نشد.بگذریم بهر تقدیر یکی دونفر دیگه سوار شدن واخری هم یک بنده خدای لالی سوار شد.راننده راه افتاد ومسیرم یک کم طولانی .اقایی که شما باشید این بنده خدا لاله!!! شروع کرد به سخنرانی دنم مرتوبمارست(ترجمه زنم مریضه توبیمارستان)و.... مسافرا که زیاد توجهی نداشتند یک نامه پاره پوره در اوردداد دست من که جلو نشسته بودم: با صدای بلند:به نام خدا من یک لالم زنم مریضه تو بیمارستان خرج بیمارستانشو ندارم. دخترم سرطان داره پنج تا بچه دارم وجایی یرای زندگی ندارم والی اخر .....مسافرا از شنیدن این متن حزن انگیز سر به گریبان تفکر فرو بردند .یکیشون شروع کرد به صحبت که من کامیون دارم بچه اصفهانم ده روزه ماشینم خراب شده تو تعمیرگاه یک قرونم پول کرایمو ندارم .یکی دیگه میگه من دانشجویم کار میکنم خرج تحصیلمو در بیارم .دیگری هیچی نگفت.منم گفتم ای برار کارمندا که زندگی قسطی دارن.دفترچه قسط داری یکیشو بده یک ماه برات قسطشو بپردازم .....امروز سر دل هر کسی رو بشکافی خون فواره میکنه.با این چندر غاز کمک ما هم که مشکل شما حل نمیشه.خلاصه هر کسی چیزی گفت:یدفعه بنده خدا به صدا در آمد وزبان باز کرد: که با با شما که وضعتون از منم بدتره کاش میتونستم به شما هاکمک کنم.......که .......
نکته:البته من از این کارا نمی کنم.مسافر کش شخصی سوار شدن مخصوص اغنیاست. مسافر بر شخصی عمدتا در شهر های بزرگ مث تهران،اصفهان،تبریز،کرمان،شیراز،رشت،ساری،کرج،بروجرد؟ اونم در مشهد مقدس تا میتونن زائرا ومسافرا رو داغ میکنن؟!!! وچنین است که اتوبوس برای سفر اولی تر است .؟!!!
هیچ میدونید که به یمن تکنولوژی های مدرن وفارغ از مضرات جسمی وروحی این خدمات پیشرفته ،مشکل تکدی گری هم دارد به مدد روشهای جدید برای متکدیان مدرن حل میشود .می پرسید چطور؟نمونه اش همین اپراتور های همرا که حالا شدن سه تا،همرا اول ،ایرانسل واخیرا هم رایتل،مرقد امام حسین تموم میشه ،ابوالفضل،داود وبلقیس وجرجیس وسلیمان وادم وحوا و.....خدا قبول کنه ولی چرا از جیب مردم اونم به این شکل ،حالا اخیرا باز کمکهای انسان دوستانه به ساخت بیمارستان ودرمانگاه وغیره وذالک ! خوب بفکر کار خیرید خدا پدرتان را بیامرزد .در قیامت دستگیرتا ن شود ولی همه چیز مدرنش خوبه اما گدایی به این شکل زیبنده نیست.مدت زیادی مسابقات الکی وسوالات ابگوشتی تعداد زیادی را سر کارگذاشته بود.حالا هرچی هم off میدی باز بهت امتیاز میدن؟!حالا که بیشتر سر به جون بچه ها وجونا گذاشتن وجیب ملت رو با این داستان خالی میکنند .امروزا هم که فرزند ها سالارند ودر این اوضاع بد اقتصادی فشارکی برفشارها افزوده شده.بهر حال جونم براتون بگه که اگر بفکر ثوابید به مسجد محلتون کمک کنید اگر به فکر پولدار شدن وبرنده شدن تو این مسابقاتید.که هیهات که برنده شوید .پولتان را هدر ندهید که این جماعت نه بفکر اخرتند ونه بفکر ارتقای سطح علم ودانش وآگاهی ، یک کلام نامه تمام بفکر جیب خودشانند وبس!!!!!!!!!یا کرام الکاتبین
شنیدید که قدما گفته اند :خدا نصیب گرگ بیابان بلا نکند حالا حکایت زندگی روز مره ما هم همین طور است وبا یک تغییرا ت جزئی در جمله میتوان گفت خدا سرو کار گرگ بیابان را هم به اداره ای نیندازد یا خدا کند که کلاه هیچ بنی بشری در اداره ای نیفتد؟! می پرسید چرا؟احتمالا اگر وارد کارو زار زندگی نشده اید درک این موضوع برایتان بقول علما ثقیل است که میگویند به دریا رفته میداند مصیبت های طوفان(دریا) را اما اگر در سنین کاروزار ؟! باشید خواهید فهمید که من چه میگویم.بهر حال این داستان از آن روایات کهن است به حدی که میگویند اگر میخواهید در سیستم اداری مملکت کاری انجام دهید باید یک جفت کفش اهنی تهیه فرمائید واز ضروریات است.حال به بخش دونده گی وحرکات فیزیکی! موضوع در اینجا کاری نداریم؟مشکل مضاعف در این حوزه مباحث مالی پولی وریالی بخش است که از همه بدتر است؟!میخواهم و بقول سیاسیون وارد مصادیق شوم .فرض کنید ان شاالله میخواهیدیک زمین بخرید ومیخواهید ساختمانی در آن بنا کنید که جان مبارک خودتان را از گزند حوادث روزگار وباد وطوفان وگرما وسرما حفظ کنید.حالا اگر نسل گذشته شما از طبقه مایه دار بوداند که نور به قبرشان ببارد وخدایشان بیامرزد ودر بهشت برین منزل گزینند ...که فبهاالمراد مور وثی زمین ارث ومیراث برایتان گذاشته اند والبته کار این گرو یک مرحله جلو است وفقط نیاز به مجوزهای بعدی دارند!!!! البته خدا همه رفتگان رو بیامرزد از فقیر وغنی واز دارا وندار واز شمالی .جنوبی ....اما اما اما دلها بسوزد برای ان طیف عظیمی که قرار است از صفر شروع کنند وزمین هم ندارند!!!! پولی هم در بساطشان نیست وپارتی هم ندارند(همان زر وزور وتزویر)
گفته اند:چو دانی وپرسی سوالت خطاست ومیدانم که امروز اغلب مردم به سیر کردن شکم وتلاش برای معاش خودشان وزن و بچه شان سرگرمند.نمی دانم یادتان هست
حدود 10 سال قبل اولین دوره ای مذاکرات هسته ای در اواخر ریاست جمهوری سید بزرگوار ال پیغمبر خاتمی مظلوم برگزار شد .فارغ از تصمیمات وتوافقات ان زمان با توجه به اینکه بهر حال سنگ بنای مذاکرات واستمرار آن نهاده شد از نظرها پاک نخواهد شد.اگر چه برخی بعدها از اب گل الود ماهی گرفتند وتعلیق را چماقی کردند بر سر دولتمردان مظلوم ان دوره ودم از خیانت زدند وباقی ماجرا ها،این مذاکرات در دوره بعد که دوره برگشت به جمود فکری بود ادامه یافت. شعارهایی که در سفرهای مانوری توسط مردم مسلمان ومتدین ومیهن پرست تکرار شد وهنوز هم در گوش می پیچدکه((انرژِی هسته ای حق مسلم ماست)) وواقعا هم زورگویان جهان باید بدانند که به زور جلو پیشرفت کشورها را نمی توان گرفت.البته جمله تکمیلی وبه حق آن توسط رئیس جمهور گرانمایه دکتر روحانی اضافه شدکه((ارامش ورفاه هم حق مسلم ماست)).بهر حال با شروع بکار دولت یازدهم دوباره روح امید وعقلانیت برجامعه حاکم شد ودر این داستان هم تجلی یافت.تیمی کارکشته ودلسوز وارد عرصه شدند وحقیقتا نفسگیر وخستگی ناپذیر میدان داری میکنند.حال10 روز مانده به پایان شش ماه مذاکرات پر حاشیه اما کلیدی برای زندگی مردم ایران.البته در این میان خیلی ها در داخل کشور ودر دنیا دوست ندارند که مذاکرات به نتیجه برسد واب خوشی از گلوی قشر متوسط وکم در امد جامعه پائین برود.این افراد در داخل اصول گرایان ودلواپسانی هستند که از فرط دلواپسی ونگرانی موفقیت دولت اعتدال خواب شب ندارند والبته سرمایه داران ورانت خوارانی که همیشه بدنبال فشردن گلوی طبقه ضعیف هستد.ونام ونان خود را از همین ابها صید مینمایند.در خارج از کشور نیز افراط گرایان وجنگ طلبان کاخ سفید وغده سرطانی انها اسرائیل غاصب نیز خواب شب ندارند.ونگرانند که اگر ایران به توافق برسد چه چیزی را بهانه کنند برای استمرار جنگ وخشونت در دنیا،واین همصدایی معنا داری است که میتوان آنرا به نوعی جمع نقیضین تعبیر کرد.در هر صورت عدول از اصول انقلاب اسلامی حتی در ذهن هیچ یک از مردم این کشور نمی گنجد.مطلب مهمتر اینکه به قول اقای عراقچی با عدم توافق هم دنیا به آخر نخواهد رسید وزندگی در جریان خواهد بود ،اما قدما می گفتند دعوای بی حاصل رستم هم نکرده است؟!
خدایا چنان کن که خود دانی نه انچه که من می خواهم که من بر مصلحت خویش نادانم!یا علیم
- عراقچي: 60 تا 70 درصد متن توافقنامه نهايي آماده استروزهـاي پايـاني مـاراتن هستـه اي - شکوهي:حمايت قاطع رهبري از دولت، به تيم مذاکرهکننده قدرت داد - جاي تريبونهايي از نوع حسينيه ارشاد خالي است - اصلاحطلبي يک حرکت ريشهدار، تاريخي و ديني است
- حملات نيروهاي رژيم صهيونيستي به كودكان و مردم بيپناه فلسطين ادامه دارد با من از غزه حرف بزن - جمعي از نمايندگان مجلس در اعتراض به مواضع اخير علي مطهري از او شكايت كردند - هاشميرفسنجاني: داعش آبروي اسلام را هدف گرفته است - امروز، كري و ظريف تجديد ديدار ميكنند اميدواري به پيشرفت مذاكرات
- تظاهرات جهاني در محكوميت حملات رژيم صهيونيستي به غزه - عضو شوراي رقابت: خودروسازان براي توجيه افزايش قيمتها سندسازي ميكنند - عراقچي: تاكنون 65 درصد توافق جامع نهايي شده است - دولت اقليم كردستان عراق ميدانهاي نفتي كركوك را تصرف كرد
- اولي هينونن، روبرت اينهورن، گراهام اليسون،گري سيمور و مارتين ملين به پرسش «شرق» پاسخ دادند چهارراه هستهاي «وين» - پاسخ خاتمی به ادعاها: حکم ممنوعالبیانی ندارم - انتقاد علی مطهری از حمید روحانی: خیرخواه کسی است که واقعیتها را بگوید - شما چندبار انگلیس و آمریکا رفته اید؟ انتقاد منتجبنیا از دلواپسان
- «دنیای اقتصاد» بررسی میکند هشت سال با سفره خانوار - وام شناور خرید مسکن؟ - «دنیای اقتصاد» رونمایی میکند منابع مالی رکودزدایی - عراقچی از پیشرفت 60 تا 65 درصدی متن توافق خبر داد سناریوهای هستهای در فاز آخر مذاکرات
- 3300 ميليارد تومان سود سالانه شستا عرضه شركتهاي زيان ده شستا در فرابورس - كوچ گردشگران خارجي از خيابان ويلا ركود در بازار فروش صنايع دستي - وزير اقتصاد درمراسم توديع و معارفه روساي سازمان سرمايه گذاري خارجي: به اقتصاد نفتي باز نمي گرديم - پيشرفت درمحتواي مذاكرات هسته اي قابل توجه نيست
- غزه، قربانی نژادپرستی رسانهای - دست بیماران به «آیسییو»های دولتی نمیرسد - سفیر سابق ایران در عراق: داعش، مولود ناکامیهای آمریکا در منطقه است - آرژانتین - آلمان؛ ساعت 23 و 30 دقیقه از شبکه 3 و رادیو ورزش پخش میشود آخرین جرعه از جامجهانی
- تظاهرات جهاني در محكوميت حملات رژيم صهيونيستي به غزه - عضو شوراي رقابت: خودروسازان براي توجيه افزايش قيمتها سندسازي ميكنند - عراقچي: تاكنون 65 درصد توافق جامع نهايي شده است - دولت اقليم كردستان عراق ميدانهاي نفتي كركوك را تصرف كرد
- ایرادهای صندوق بینالمللی پول به اجرای هدفمندی در ایران؛ تورم آثار مثبت را از بین برد - دستور ویژه رییسجمهور برای کمک به غزه: رژیم صهیونیستی پاسخ جنایات خود را میگیرد - خشکسالی واقعی است؛ اینک چه باید کرد؟
- ديپلماسي ايران براي غزه - اين جا طلب نکرده، اهل کرم لطف مي کند - مصرف شير در وضعيت قرمز - پرسش و پاسخ صريح خراسان با قاضي سراج درباره پرونده مهدي هاشمي
- «دنیای اقتصاد» بررسی میکند هشت سال با سفره خانوار - وام شناور خرید مسکن؟ - «دنیای اقتصاد» رونمایی میکند منابع مالی رکودزدایی - عراقچی از پیشرفت 60 تا 65 درصدی متن توافق خبر داد سناریوهای هستهای در فاز آخر مذاکرات
- طيب نيا: به اقتصاد نفتي برنميگرديم - تأکيد روحاني بر لغو فوري و کامل محاصره نوار غزه - متوسط درآمد ماهانه ايرانيان؛ 1 ميليون و 703 هزار تومان - تعداد سانتريفيوژهاي مورد نياز ايران به قدرت دستگاه ها بستگي دارد
- اولي هينونن، روبرت اينهورن، گراهام اليسون،گري سيمور و مارتين ملين به پرسش «شرق» پاسخ دادند چهارراه هستهاي «وين» - پاسخ خاتمی به ادعاها: حکم ممنوعالبیانی ندارم - انتقاد علی مطهری از حمید روحانی: خیرخواه کسی است که واقعیتها را بگوید - شما چندبار انگلیس و آمریکا رفته اید؟ انتقاد منتجبنیا از دلواپسان
- خروش جهانی علیه حملات جنایتکارانه صهیونیستها به نوار غزه نتانیاهو: ادامه میدهیم - علیرضا بذرافشان درگفت وگو با «وطنامروز» از حاشیههای سریالش میگوید دفاعیات کارگردان هفتسنگ - نیاز ایران به 20هزار مگاوات برق هستهای - آغاز فروش فوری محصولات خودروسازان با قیمتهای گران شده روحانی مکدر شد، خودرو ارزان نشد!
- حماس: در جنگ زميني، گورستان سربازان اسرائيل را درست ميکنيم - نبايد به بهانه آسايش مردم قراردادي ذلتبار امضا شود - تيم مذاکرهکننده در چارچوب هاي تدوين شده رهبري، از حقوق مردم دفاع کند - موشك هاي مقاومت نتانياهو را به پناهگاه كشاند
- خروش جهانی علیه حملات جنایتکارانه صهیونیستها به نوار غزه نتانیاهو: ادامه میدهیم - علیرضا بذرافشان درگفت وگو با «وطنامروز» از حاشیههای سریالش میگوید دفاعیات کارگردان هفتسنگ - نیاز ایران به 20هزار مگاوات برق هستهای - آغاز فروش فوری محصولات خودروسازان با قیمتهای گران شده روحانی مکدر شد، خودرو ارزان نشد!
- گزارش خبری تحلیلی کیهان غزه خونینتر از دیروز موشک مقاومت تلآویو را تعطیل کرد - حملات هوایی و زمینی به مخفیگاه داعش در 5 استان عراق - تسهیلات جدید پلیس راهور برای بهبود ترافیک کلانشهرها - حضور 4 وزیر خارجه غربی در وین برای اتخاذ تصمیمهای سخت
اخبار حوادث - کلاهبرداری به بهانه برنده شدن در قرعهکشی
مردی که با فریب شهروندان و به بهانه برنده شدن در قرعهکشی مخابرات، مبالغی کلان از حسابشان سرقت کرده بود، تحت تعقیب پلیس قرار گرفت.
به گزارش جام جم، چند روز پیش زنی با حضور در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران از مردی به اتهام کلاهبرداری شکایت کرد.
شاکی گفت: مردی با تلفن همراهم تماس گرفت و با معرفی خود به عنوان کارمنداداره مخابرات و همراه اول ادعا کرد در قرعه کشی این اداره برنده دو میلیون و 500 هزار تومان کمک هزینه سفربه عتبات عالیات شده ام.
شاکی افزود: مرد تماس گیرنده خواست مقابل یک دستگاه خودپرداز بروم تا پول به حسابم واریز شود.
شاکی اضافه کرد: مرد تماس گیرنده خواست کارت را وارد دستگاه خودپرداز کنم. دقایقی بعد با من تماس گرفت و خواست شماره ای که می گوید را ثبت کنم تا پول به حسابم واریز شود. پس از این کار دوباره با من تماس گرفت و ادعا کرد، به دلیل مشکلی که درحسابم به وجود آمده، نمی تواند پول را واریز کند.
وی یادآور شد: در ادامه او خواست تا شماره کارت دیگری را به وی بدهم که شماره حساب دخترم را دادم. این بار هم همان شماره ای را که گفته بود، وارد کردم. دو ساعت بعد که موجودی حساب خود و دخترم را بررسی کردم متوجه شدم بیش از یک میلیون تومان از حساب من و دخترم سرقت شده است. وقتی با شماره تلفن مرد کارمند تماس گرفتم تلفنش خاموش بود.
با حضور در اداره مخابرات سراغ مرد کارمند را از آنها گرفتم که معلوم شد چنین فردی در مخابرات کار نمی کند و در دام یک کلاهبردار گرفتار شده ام.
در پی این شکایت و دستورقضایی، تحقیقات برای شناسایی و دستگیری مرد شیاد آغاز شد تا این که ماموران مطلع شدند حساب مرد کلاهبردار مربوط به یکی از بانک های خصوصی بوده و از مدتی پیش مبالغی کلان از سوی افراد مختلفی به حساب این فرد واریز و سپس برداشت شده است، به طوری که گردش مالی این شیاد ده ها میلیارد تومان بوده است.
با به دست آمدن این اطلاعات، ماموران با شناسایی تعدادی از افرادی که به حساب متهم پول واریز کرده بودند و تحقیق از آنها متوجه شدند، مردی با آنها تماس گرفته و با ادعای این که برنده کمک هزینه سفر به عتبات عالیات شده اند، همانند شاکی نخست فریبشان داده و دو تا پنج میلیون تومان از حساب آنها سرقت کرده است.
در حالی که با شناسایی هویت متهم، او تحت تعقیب قرار گرفته و دستور توقیف حساب او صادر شده بوده، ماموران متوجه شدند مرد کلاهبردار خود حسابش را مسدود کرده است. با جمع بندی اطلاعات، جستجوی پلیس برای دستگیری متهم ادامه دارد. اخبار حوادث - جام جم
نمیدونم داستان رابین هود جوان را خوانده اید .ولی میدانم که به احتمال زیاد کارتون (انیمیشن )آن را دیده اید . داروغه ای داشت که مالیات بزور از مردم میگرفت ورابین هود این مالیات را به فقرای داستان پس میداد.خلاصه ماجرا ی آن همان دفاع از مظلوم در مقابل ظالم است .داستانی که در طول تاریخ همیشه تکرار شده است و اغلب احساسات وافکار عالی انسانی را به سمت خویش جذب میکند .این مبارزه در دوران گذشته تا امروز ادامه داشته است ودین اسلام نیز از بطن همین عدالت خواهی ودفاع از مظلوم در برابر ظالم سر برآورده است.وخداوند جل وجلاله بارها وبارها در کتابش قران مجید خبر از سرنوشت آتشین ظالمان میدهد.حال به کم وکیف داستان فقیر وغنی،دارا وندار،ظالم ومظلوم،شمال جنوب چپ وراست و.....کاری نداریم.بلکه بیشتر موضوع اینجاست که رعایت حال مردم بر حاکمان واجب است ونباید طوری باشدکه این ذهنیت را تداعی کند که ما نیاز به رابین هودی داریم که مشکلات مردم را حل کند وبداد مردم برسد.نمی خواهم موضوع را رنگ دینی ومذهبی بدهم که قیاس مع الفارغ است .نمی دانم چرا هر موقع که بحث مالیات بر ارزش افزوده که پیش می آید وقرار بود از تولید کنندگان وفروشندگان گرفته شود وحال بر گردن خریدار ومردم قرار گرفته، یاد رابین هود میافتم؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!یا حکیم
به نقل از تابنک:
یک روز پس از سالگرد انتخاب سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری در انتخابات هفده سال پیش، روزنامههای اصلاحطلب علاوه بر مرور گفتمان خود به مقایسه شرایط آن زمان با شرایط دولت روحانی پرداختهاند. مذاکرات هستهای و ادامه همایشهای دلاوری و دلواپسی در کنار بررسی وضعیت بازار ارز، دیگر مطالب مهم روزنامههای امروز است.
روحاني تنهاي تنهاي تنها است!
روزنامه ابتکار در سرمقاله امروز خود با تیتر «روحانی تنهای تنهای تنها» و به قلم محمدعلی وکیلی نوشته است: دو سال پایانی دوره دوم ریاست جمهوری در ایران همواره با سقوط آزاد منحنی محبوبیت رؤسای جمهور همراه بوده است. نگاهی به منحنی محبوبیت احمدینژاد در هشت سال ریاست جمهوریاش، در میان هواداران خود، گواه این موضوع است. در این مقاله فرصت پرداختن به چرایی آن نیست؛ ولی روشن است رؤسا هر چه به پایان دو سال آخر نزدیک میشوند از تعداد یارانشان کاسته میشود و سرعت ریزش همراهان بیش از سرعت رویش اولیه آنان میباشد. به عبارتی کسانی که در روزهای اولیه ریاست جمهوری احمدینژاد با سرعت برق خود را در لایه اولیه همراهانش جای دادند و ماراتن نفس گیر نزدیک شدن به وی را استارت زدند، در دو سال آخر معکوس آن عمل کردند و این بار ماراتن فاصله گیری از وی را شروع کردند. زبان مدح و ستایش روزهای اولیه به زبانش نکوهش و سرزنش تغییر یافت. وضع آنچنان شد که احمدینژاد ماند و مشایی و تنهایی رقت بارش. آنان که از نردبانش بالا رفته بودند در همان بالا ایستادند و جار زدند که راه ما این نبود و ما را با وی نسبتی نیست.
البته تنها شدن احمدینژاد با خاتمی متفاوت بود. احمدینژاد نه فقط یاران و همراهان را از دست داد، که از نظر پایگاه اجتماعی نیز دستش خالی شد. او وقتی به پشت سر نگاه کرد، نه یاری در میدان دید و نه یک پایگاه مشخص اجتماعی که حامیاش باشد. تنها یار وفاداری که همچون سایه در کنارش ماند، مشایی بود. سید محمد خاتمی هم در دو سال آخر پایان دورهاش گرفتار سیر نزولی محبوبیت شد و ریزش یاران دامنش را گرفت؛ ولی پایگاه اجتماعی خاتمی ریزش یاران و همراهانش را جبران کرد و عامل ماندگاری و مصونیتش در ساحت سیاست ایران شد.
اکنون روحانی به شکلی دیگر گرفتار تنهایی زود هنگام شده است. هنوز زود است که گفته شود محبوبیت روحانی رو به کاهش است چرا که مردم همچنان امید به تدبیرش دارند و نگاهشان به روزهای آفتابی آینده است. ولی بیشک روحانی از نظر یاران هم گفتمان، تنها مانده است. از جمله دلایل تنهاییش اینکه خود مجبور شده یک تنه وارد صحنه شود و پاسخگوی سیل انتقادات، اعتراضات و فشارهای مهندسی شده باشد. در میدان رویارویی نفس گیر و در مقابل فشار بیامان گروههای خاص، هیچ صدایی به جز صدای شخص روحانی به گوش نمیرسد. گو اینکه دولت به تمامی در شخص خودش خلاصه شده است. او هم باید پاسخگوی ضعف اجرایی تیم همکاران باشد و هم یک تنه در برابر عهد شکنی غربیها بایستد؛ همزمان نیز باید نگران وضعیت و موقعیت بدنه اجتماعی باشد.
باری، میبایست خود به تنهایی در پشت صحنه در مقابل حملات، سینه سپر کند و بر روی صحنه نیز مدافع سیاستهای فرهنگی، اقتصادی، سیاست خارجه وسیاست داخلی دولتش باشد.
این نوع تنهایی، خاصِ روحانی است، چرا که یاران خاتمی هر کدام در قامت شخص خاتمی قادر به پیشبرد گفتمان دوم خرداد بودند و فشار وارده توزیع میشد؛ در نتیجه درآن دوره گفتمان اصلاحات در مقابل فشارهای وارده قدرت هماوردی داشت. همراهی دستگاههای مختلف نظام با احمدینژاد در چهار سال اول نیز موجب شد تا احمدینژاد گرفتار تنهایی زود هنگام نشود.
اما روحانی نه آن یاران هم قامت را دارد و نه آن همراهی دستگاههای مختلف را. بخش مهمی از دولتمردان کنونی چنان در لاک خود فرو رفته و آن چنان بیرنگ شدهاند که هیچ تفاوتی با دولتمردان دولت احمدینژاد یا رقبای آقای روحانی ندارند. هیچ گونه تعصب، غیرت، وموضع گفتمانی در بخش مهمی از دولتمردان فعلی مشاهده نمیشود.
مشی آنان، به بهانه اعتدال، آنچنان است که به آسانی با هر گفتمان و پاد گفتمان دیگری نیز قابل جمع میباشد. گر چه صدای حمایت آقایان هاشمی و خاتمی لاینقطع در دفاع از دولت روحانی تیتر روزنامهها میشود، ولی بیتفاوتی و بیتعصبی برخی از دولتمردان، تنهایی روحانی را تشدید کرده است.
روحانی یا باید به مانند احمدینژاد و خاتمی روی صحنه بازیگر باشد و یا باید همچون هاشمی پشت صحنه نقش آفرینی کند. او نمیتواند همزمان پشت صحنه بر سر شعارهایش بماند و آنها را عملی کند و در عین حال روی صحنه هم ترکشها را به جان بخرد. همکاران و تیم همراهش باید ضربه گیر روی صحنه باشند. او نبایست به تنهایی تمام اضلاع گفتمانیاش را فریاد بزند.
هر کدام از وزرا، معاونین، استانداران و... باید ضلعی از گفتمان اعتدال را بر عهده گیرند و به پیش ببرند. اما واقعیت صحنه نشان میدهد که او خود به تنهایی در جایگاه گفتمان سازی و همزمان مهندسی گفتمان و مجری نقش آفرینی میکند. به طور طبیعی این وضع تداومی ندارد، چرا که انرژی وی محدود و هزینه این تنهایی سرسام آور است. بخشی از بیرحمی و بالا گرفتن حملات مخالفین دولت، نتیجه تنها ماندن روحانی است.
به نظر نگارنده درمان این تنهایی در دست خود روحانی است. او باید برای برون رفت از شرایط کنونی، تدبیری بیندیشد و هزینه سرسام آور ادامه راه را نپردازد و این بار را یک تنه بر دوش نکشد. روحانی خوب میداند که هنوز وقت باقی است.
این در حالی است که علی شکوریراد در گفتوگو با شرق به بررسی «تشابه و تفاوت دوران دولتهای اعتدال و اصلاحات» پرداخته و نوشته است: «بدنه اجتماعی» یا «هوادار» اصطلاحی است که به جرات میتوان گفت با انتخابات دومخرداد ۷۶ رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. این طیف که علاوه بر کنشگران سیاسی، فعالان بخشهایی که تا به آن روز کمتر مورد توجه قرار گرفته بودند را شامل میشد، با ورود سیدمحمد خاتمی به عرصه رقابت جان تازهای گرفت. این بدنه اجتماعی با حضور فعالان سیاسی، اجتماعی و جوانان و زنان شکل جدید حیات خود را برای طرح خواستهها، انتظارات و البته تغییرات در سطوح قدرت آغاز کرد. به این شکل بدنه هوادار وارد معادلات سیاسی شد از آن زمان تا به امروز نقش موثری در روندهای سیاسی ایران یافته است. حسن روحانی هم در شرایطی توانست نتیجه رقابت خرداد ۹۲ را ازآن خود کند که این بدنه اجتماعی پس از مدتی بلاتکلیفی، وزن خود را در کفه ترازوی او گذاشت
شکوری راد درباره شباهتهای میان روزهای پس از دوم خرداد ۷۶ و این روزها گفته است: آقای خاتمی به طور مشخص با نام اصلاحات به صحنه انتخابات وارد نشدند. شروع کار آقای خاتمی با یکسری حرفهای جدید بود. این حرفهای جدید، تقریبا یکسالونیم بعد از حضور ایشان در قدرت بهعنوان اصلاحات نمود پیدا کرد. یکسری حرفها و شعارها بود که تحقق آنها نیازمند یکسری اصطلاحات بود که به مرور عنوان اصلاحات به آن داده شد. این عنوان اول در ادبیات بینالملل بهکار برده شد و بعد وارد ادبیات سیاسی داخل کشور شد. الان هم وضع همینگونه است. آقای روحانی یکسری حرفهایی زد که این حرفها مطالبات مردم بود. مردم خواهان تغییر بودند. حالا برخی از مطالبات سیاسی است، برخی اقتصادی و برخی هم در زمینه سیاست خارجی یا حقوقی است. این خواستهها در شرایط کنونی از زبان آقای روحانی شنیده میشود.
از طرفی احساس اصلاحطلبان این بود که اگر در شرایط آن زمان سطح مطالبات خود را پایین بیاورند و امکان تحقق همان مطالبات را افزایش دهند، این به نفع کل روند اصلاحات است. بنابراین انتخاب آقای روحانی درست شبیه انتخاب آقای خاتمی در سال ۷۶ است. شعارها و خواستهها همان چیزهایی است که اصلاحطلبان از گذشته میخواستند. به خصوص به دلیل عقبگردی که در دوره احمدینژاد نسبت به روند اصلاحات دوره آقای خاتمی صورت گرفته بود، این مطالبات به نقطه اول یا حتی قبل از شروع آن برگشت. این تغییر شرایط اسمش اصلاحات است، اصلاحات یا از نوع اصلاحات آقای خاتمی، یا از نوع آقای روحانی. بنابراین اگرچه آقای روحانی عنوان اصلاحطلب نداشته اما حرفهای او از جنس اصلاحطلبانه است و مورد اقبال هم قرار گرفته است.
پاتک ناموفق بانک مرکزی به آشفته بازار ارز
روزنامه شهروند، کارنامه مرکز مبادلات ارزی و رویای ارز تکنرخی را بررسی کرده و نوشته: سالهای ۹۰ و ۹۱ در تقویم اقتصادی ایران، سالهایی استثنایی بود؛ در همین دو سال میزان درآمد ملی به شدت سقوط کرد و در کنار آن تورم سر به آسمان گذاشت و قیمتها را بالا کشید؛ چرا که ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی آنقدر پایین رفت که اقتصاد ایران به حاشیه برود. یکی از اولین و مهمترین بازارهایی هم که درنتیجه این وقایع و تحریمها، هجوم صاحبان نقدینگی را تجربه کرد، بازار ارز بود که زلزله بزرگ قیمتی را تجربه کرد و نماد بیرونیاش را در چهارراه استانبول دید. اما در این میان، نمیتوان از سیاستهای شتابزده و رنگبهرنگ بانک مرکزی، در پیدایش نوسانهای شدید قیمتی عبور کرد که موثر واقع شد. زیرا کفه تقاضا در بازار سنگینتر از عرضه شد و عرضههای قطرهچکانی بانک مرکزی هم به داد متقاضیان نرسید تا افزایش ارزش برابری دلار به ریال سرعت بگیرد و از هزار به سه و حتی چهارهزار تومان هم نزدیک شود.
اما در این میان، خبرها از تسری واسطهگری از بازار به بانک مرکزی حکایت داشت و همان روزها میگفتند بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه خود، دلار را با قیمت تقریبا آزاد به بعضی صرافیها میفروخت و از اختلاف قیمت نقدینگی جذب میکرد.
درنهایت وقتی رشد قیمت ارز، جان همه را به لب رساند بانک مرکزی بالاخره تصمیم گرفت فکری برای ارز کم و تقاضای فراوان بکند. این درحالی بود که بازار سرمایه به شدت در تلاش بود در همان روزها مجوز تأسیس بورس ارز را بگیرد و دامنه حضور خود را بعد از بازار تأمین مالی به بازار ارز افزایش دهد.
بانک مرکزی که در حوزه تأمین مالی و تسهیلات داوطلب شراکت با بازار سرمایه بود؛ در بازار ارز هیچ میلی به شراکت نشان نمیداد و در برابر این پیشنهاد که روی میز اقتصاد وقت قرار داشت، سیاست سکوت در پیش گرفته بود؛ اما پرواضح بود که در مقابل این تک به دنبال یک پاتک است. یعنی ضد حملهای به نام مرکز مبادلات ارزی. به هر حال در شرایطی که کالاهای وارداتی براساس نیاز داخلی اولویتبندی شده بودند، بانک مرکزی طرح مرکز مبادلات ارزی را با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت به مرحله اجرا رساند تا پرونده بورس ارز عملا دوباره به بایگانی وزارت اقتصاد فرستاده شود. برای محکمکاری هم هیچکدام از دو مجری فرصت را از دست ندادند و اتاقی در یکی از ساختمانهای وزارت صنعت به این مرکز اختصاص یافت تا ارز مبادلهای به قیمتی ارزانتر در اختیار گروهی قرار بگیرد که واجد شرایط بودند. بانک مرکزی هم هر روز قیمت مبادلهای ارز در این مرکز را اعلام میکرد تا شاید به مرجعی برای قیمتگذاری بازار آزاد تبدیل شود هرچند که بازار معمولا در این میان راه خود را میرفت و نرخها براساس سیاستهای کلانتر به خصوص در حوزه سیاسی تعیین میشد. از سوی دیگر دریافتکنندگان و متقاضیان هم میگفتند دو نرخ آزاد و مبادلهای تفاوت ناچیزی با یکدیگر دارند و البته بروکراسی اداری هم کار را برای دریافت همین ارز کمی ارزانتر دشوار میکند. به همه اینها هم باید اضافه کرد قیمتهایی که باید تکنرخی میشد اما نشد.
در چنین شرایطی پرسش این است که میتوان عملکرد مرکز مبادلات ارزی را موفق ارزیابی کرد یا باید آن را هم در لیست طرحها و ایدههایی ناپخته و عجولانهای جای داد که دولت نهم و دهم آغاز کرد اما نتوانست به سرانجام برساند؟
محسن مولایی عضو انجمن قطعهسازان خودرو درباره تجربه خودش به عنوان یک تولیدکننده از مرکز مبادلات ارزی به شهروند گفت: در فهرست اولویتهایی که مشمول دریافت ارز مبادلهای قرار میگرفتند، فعالان صنعت خودرو جایی نداشتند ارزی هم که قرار است تعلق بگیرد هنوز به دستمان نرسیده اما وقتی سال گذشته به این مرکز معرفی شدیم گفتند پرونده خود را تحویل دهید بعد از ۶ ماه نوبت به شما خواهد رسید. ما هم عطای ارز مبادلهای را به لقایش بخشیدیم و نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کردیم. او اینچنین پروسهای را برای دریافت ارز «دریوزگی» توصیف کرد و افزود: ارز مانند هر کالایی باید به قیمت واقعی فروخته شود اگر ارز سههزار تومان قیمت دارد به همان قیمت بفروشند اگر ارزشش بیشتر است با پذیرفتن تبعات همان نرخ را اعلام کنند چون تنها در این صورت است که تولید جان میگیرد و امکان رقابت در بازار جهانی را به دست میآورد.
مولایی تصریح کرد: اگر تمام فعالیتهای اقتصادی دولت قبل را منفی هم در نظر بگیریم فرآیندی از تصمیمگیریها که به افزایش قیمت ارز منجر شد، درنهایت تولید را نجات داد چون تا پیش از آن کالاهای خارجی به خصوص چینیها توان رقابت را از تولید داخلی گرفته بودند اما امروز ما میتوانیم با توجه به محاسبه واقعیتر قیمت، با آنها رقابت کنیم. این تولیدکننده با اشاره به ماهیت مرکز مبادلات ارزی تأکید کرد: این مرکز یا هر مرکز دیگری از این دست ازجمله بورس ارز مادامی که به دو یا سه نرخی شدن قیمتها منجر میشود نتیجهای جز بروکراسی و فساد ندارد.
شاهین شایانآرانی کارشناس اقتصادی اما ایده راهاندازی مرکزی برای مبادلات قانونمند و نظاممند را درست و قابل دفاع دانست هرچند که نحوه اجرای آن را با توجه به بروکراسی مورد انتقاد قرار داد. او به «شهروند» گفت: قرار بود این مرکز با فعالیت خود درنهایت زمینه ایجاد بازاری تکنرخی را فراهم کند اما نتوانست به چنین هدفی دست یابد. او افزود: درحال حاضر معاملات کلان که معمولا به صورت حوالهای صورت میگیرد، در مرکز مبادلات ارز سروسامان مییابد اما مبادلات خرد به صرافیها ارجاع داده میشود. آرانی، ایده تأسیس بورس ارزی که زیر نظر بازار سرمایه اداره شود را نیز رد کرد و افزود: ارز چون در قالب بازار پول قرار میگیرد قاعده کلی آن است که هر بازاری در این حوزه زیر نظر بانک مرکزی فعالیت کند نه بازار سرمایه. ضمن اینکه در ایران مسئولیت ایجاد ثبات در بازار ارز برعهده همین بانک است.
به گفته او در دیگر کشورهای دنیا هم بازار ارز از طریق گروهی از نهادها که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکنند، ساماندهی میشود بهعنوان مثال در آمریکا صرافیها وجود ندارند یعنی عمده مبادلات ارزی در بانکهایی که مجوز معامله ارزی دارند، صورت میگیرد. این به معنای انتقال صرافیها به درون شبکه بانکی است. شایانآرانی ادامه داد: در روش دیگر معاملات عمده در بانکها انجام میگیرد و مبادلات کوچکتر به صرافیها انتقال مییابد. درحال حاضر هم در ایران مرکز مبادلات ارزی همان نقشی را ایفا میکند که در شیوه دوم برعهده بانکهاست. او با تأکید بر اینکه چنین تمرکز معاملاتی در یک مرکز را تأیید میکند افزود: موفقیت این مرکز البته منوط به اعمال نظارت صحیح و متمرکز، حذف بروکراسی اداری و البته حرکت به سوی
تکنرخی شدن است چون مادامی که چند نرخ برای معاملات وجود داشته باشد، وجود فساد غیرقابل اجتناب خواهد بود.
موفقیت مرکز مبادلات ارزی؛ البته منوط به اعمال نظارت صحیح و متمرکز، حذف بروکراسی اداری و البته حرکت به سوی تکنرخی شدن است چون مادامی که چند نرخ برای معاملات وجود داشته باشد، وجود فساد غیرقابل اجتناب خواهد بود.
در آمریکا صرافیها وجود ندارند یعنی عمده مبادلات ارزی در بانکهایی که مجوز معامله ارزی دارند، صورت میگیرد این به معنای انتقال صرافیها به درون شبکه بانکی است.
برخی نمایندگان مجلس آرزوی شکست مذاکرات را دارند
شهروند سخنان نایبرئیس دوم مجلس را مورد توجه قرار داده که گفته: بنده ۱۶سال در مجلس شورای اسلامی با روحانی همکاری نزدیک داشتهام و با قاطعیت میگویم «اعتدال»، «خردگرایی»، «عقلانیت» و «عمل فراجناحی» که حسن روحانی بهعنوان شعار انتخاباتی خود از آنها سخن گفت نه فقط شعار بلکه در «جوهره و خمیرمایه» وجود او عینیت دارد.
محمدرضا باهنر در جمع اعضای جامعه اسلامی مهندسین اصفهان با اشاره به افراطگرایی برخی جریانات سیاسی افزود: با وجود آنکه احترام به موجودیت گروههای افراطی از هر دو دسته اصلاحطلب و اصولگرا واجب و ضروری است اما آنچه همه گروهها و جریانات سیاسی باید به آن توجه کنند این است که مصلحت کشور در دور نگه داشتن گروههای تندرو و رادیکال از میدان تلاش و کوشش و تصمیمگیری است؛ چراکه این افراد به اسم دفاع از اصل انقلاب اسلامی به دشمنی و پرخاشگری دست میزنند، درحالیکه به فرموده مقام معظم رهبری، «بصیرت شناخت دوست و دشمن» را ندارند و فارغ از یک زمانشناسی درست و منطقی به تخریبگری علیه دیگران اقدام میکنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فیلم مستند «من روحانی هستم» اظهار کرد: هر چند در این فیلم سعی شده تا بنا بر مستندات دقیق و معتبر، شخص روحانی بر اساس رفتار او به مخاطب شناسانده شود، بنده اعتراض و ادعای مسئولان دولت مبنی بر انحرافسازی هدفمند و غرضورزانه را به این مستند وارد میبینم چراکه بخشهای این فیلم مانند تکههای پازلی است که نابجا و در ساختاری ناپسند در کنار هم قرار گرفته و قصد داشتهاند تصویری را از رئیس دولت یازدهم به نمایش بگذارند که مورد پذیرش دولت و دوستداران آن نیز نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به پرسش دیگری درباره دلیل حضور نمایندگان در همایشهای «دلواپسیم» تصریح کرد: مجلس محل همه بحثهای سیاسی ازجمله مسأله آب، سیاست داخلی، سیاست خارجی، دلواپسیم و دلاوریم است و اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اظهارعقیده درباره موضوعات متنوع کشوری مورد انتقاد قرار بگیرند، موضوع درستی نیست؛ هرچند من این موضوع را نیز کتمان نمیکنم که برخی نمایندگان مجلس در آرزوی شکست کامل مذاکرات هستهای ایران با ۱+۵ هستند.
ابتکار نیز مانند دیگر روزنامههای هوادار دولت به برگزاری همایش تازه منتقدین دولت پرداخته و در مطلبی با تیتر «موج تازه دلواپسی» نوشته: اگرچه عنوان «دلواپسیم» که در اولین همایش مخالفان تصمیمات هستهای دولت برگزار شد، آن قدر به طنز و جدی تکرار شد که گویی کارکردی را که سامان دهندگان آن همایش داشتند، محقق نکرد. اصطلاح دلواپسی در هفتههای گذشته به گونهای دستمایه تحلیل، تفسیر، یادداشت، گزارش و اشکال دیگر رسانهای قرار گرفت که شکلی طنزآمیز به خود گرفت. گاه نیز به طعنه مخالفان این گروه بدل شد که پاسخ دکتر محمد جواد ظریف به نمایندگان مخالف دولت در مجلس نمونه مشهور آن است. وزیر خارجه در آن جلسه گفته بود «ما دلاوریم نه دلواپس».
اکنون برخی از مخالفان دولت در صدد برگزاری همایشی هستند، که برخی از سخنرانان همایش دلواپسیم قرار است در آن سخنرانی کنند و آن گونه که خبرگزاری فارس گزارش داده، قرار است در همان محلی انجام شود که همایش پیشین برگزار شده بود. اما گویی دست اندرکاران این همایش طعنه محمد جواد ظریف را گرفته و قرار است که با آن همان برخوردی را داشته باشند که مخالفان همایش دلواپسیم داشتند. آنان عنوان همایش خود را «دلاوریم» گذاشتهاند. موضوعی که برخی از رسانهها با عنوان همایش دلواپسیم شماره (۲) از آن یاد کردهاند.
فارس خبر داد که همایش «دلاوریم» همزمان با سالروز فتح خرمشهر با حضور حجج الاسلام علمالهدی و پناهیان، سردار کوثری، ۳۱۳ خانواده شهدا و جمعی از فاتحان خرمشهر و دلاوران عرصه هستهای در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار میشود.
بنا به خبر این خبرگزاری در این همایش که قرار است سوم خرداد ماه از ساعت ۱۶: ۳۰ در سالن بصیرت سازمان بسیج دانشجویی (لانه جاسوسی سابق آمریکا) برگزار شود، خانواده شهدای طهرانی مقدم، دستواره، صفوی، کلانتری، سمیعخانی، جولایی، آبشناسان، نامجو، کلهر، صیادشیرازی، پازوکی، قهاری، مددخانی، خلیلی، کاوند، احمدی روشن، ستاری، زینالدین و... نیز حضور خواهند داشت.
راز دوم خرداد
مهدی رحمانیان مدیرمسئول شرق یک روز پس از سالگرد دوم خرداد، نوشت: روزهایی در تقویم هر ملتی وجود دارد که نقطه عطف تاریخ آن ملت به شمار میآیند. روزهایی که خود مبدأتاریخی میشوند. دوم خرداد نیز یکی از این مبادی است که پس از گذشت ۱۷سال از انتخابات ریاست جمهوری هفتم وانتخاب سیدمحمد خاتمی در آن روز همچنان محل بحث مخالفان و موافقان است. اگر راز این اهمیت را درانتخابات ریاستجمهوری بدانیم قبل و بعد از این تاریخ چند انتخابات مهم از این دست در کشور رخ داده است و اگر انتخاب سیدمحمد خاتمی را علت این برجستگی بدانیم ایشان نیز یکبار دیگر در خرداد چهار سال بعد یعنی سال ۱۳۸۰ با رای بالاتری انتخاب شدند، پس نه انتخابات ریاست جمهوری و نه انتخاب سیدمحمد خاتمی نمیتواند سرّ این اهمیت و برجستگی باشد. علت واقعی ماندگاری دوم خرداد۷۶ در حافظه جمعی ایرانیان را باید در این نکته جستوجو کرد که این روز، نه پیشتازی یک نامزد بلکهپیروزی یک «گفتمان» بود.
گفتمانی که نیاز آن روز تاریخ ایران بود و اینک نیز با تمامی فراز و نشیبها، در زمره راهکارهای برگزیده مردم برای رسیدن به وضعیت مطلوب است. در واقع، برخلاف اغلب انتخابات دیگر که با آمدن رییسجمهور جدید، ظهور و با رفتنش، افول میکند، حماسه دوم خرداد، پس از وداع خاتمی با قوهمجریه، از رونق نیفتاد و بهدلیل پایگاه مردمی نیرومندی که داشت همچنان تاثیرگذار و بحثبرانگیز است. مردم موتور محرک گفتمان اصلاحات هستند و تا زمانی که باور آنان به این راهکار پابرجا بماند؛ دوم خرداد هم با مراسم و بیمراسم بزرگداشت، مورد اقبال خواهد بود.
سعید حجاریان نیز در یادداشتی با تیتر «خرداد۷۶ قرار نبود پیروز شویم» برای آرمان نوشته: «اصلاحات زنده است.» در زنده و پویا بودن اصلاحات نباید شک داشت اما اصلاحات فرآیندی آماده نیست بلکه باید خشت بر روی خشت گذاشت و برای رسیدن به آن تلاش کرد. تشکیلات و سازمان از نیازهای ضروری کار کردن است و در کنار آن باید مدنظر داشت که تشکیلات تنها در حزب خلاصه نمیشود. پیش از همه باید به این سؤال پاسخ داد که آیا کار تشکیلاتی، در فعالیت حزبی خلاصه میشود که پاسخ آن به یقین منفی است. در کنار فعالیتهای حزبی باید فعالیت سمنها، امور عامالمنفعه و نظایر آنها را هم مورد توجه قرار داد چرا که این مولفهها میتواند بستری برای ایجاد سازمان و تشکیلات باشند.
اصلاحات نیاز به تلاش فوقالعاده و زمان دارد. برای رسیدن به اصلاحات باید کار کرد که اگر کاری صورت نگیرد، در مدت طولانی هم اتفاقی رخ نخواهد داد. اصلاحات به صورت بالقوه پایگاه دارد، اما فعلیت ندارد. مردم کشورمان هم بیش از همه تشنه احساس برخورد اصلاحطلبانه و متعادل هستند؛ به عبارتی میتوان این نیاز را اینگونه تفسیر کرد که مردم میانهروی ایران کاراکتری مانند سیدمحمد خاتمی را میپسندند و اگر او در صحنه حضور نداشته باشد، به دنبال فرد دیگری با همان ویژگیها هستند چون به این نتیجه رسیدهاند که سیدمحمد خاتمی نقطه تعادلی در جامعه است اما در کنار آن نباید برخی انتقادات به عملکرد خاتمی را فراموش کرد که بررسی و رفع آنها به تسریع در رسیدن به اصلاحات کمک خواهد کرد. نکته دیگری که همواره باید مدنظر اصلاحطلبان قرار گیرد این است که بدانند هدف از شرکت در انتخابات، الزاما پیروزی نیست. در انتخابات سال۷۶ که همگان آن را پیروزی بزرگ جریان اصلاحطلب میدانند، اصلا قرار نبود که پیروز شویم، هیچ تصوری هم برای پیروزی وجود نداشت بلکه هدف این بود ۵ یا ۶میلیون رای به نفع کاندیدای اصلاحطلبان به صندوق ریخته شود تا بتوانند پس از آن انتخابات فعالیت خود را ادامه دهند. بنابراین فعالیت در انتخابات الزاما با هدف پیروزی نیست. از سوی دیگر این نکته نباید فراموش شود که اصولگرایان را نباید از اصلاحطلبان تفکیک کرد چون آنها هم اصلاحطلب هستند هرچند ابراز نمیکنند. اصلاحطلبان و اصولگرایان میگویند مشکلاتی وجود دارد و این نقطه مشترک بزرگی بین دو جریان سیاسی کشور است اما عدهای میگویند باید سریع وارد عمل شد و اصلاحطلبان میگویند که اگر توان دارید، بروید و عمل کنید اما ما نیستیم. اصلاحطلبان میگویند مشکل هست و باید این مشکلات را حل کرد که در این زمینه موضع اصلاحطلبان با اصولگرایان تفاوتی ندارد بنابراین میشود با آنها صحبت کرد و اشتراکات را یافت.
:: موضوعات مرتبط:
اجتماعی-انتقادی -پیشنهادی ,
علمی-فرهنگی -هنری-ورزشی ,
اقتصادی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 761
تسنیم: معاون برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری در بوشهر گفت: از زمان ثبتنام مرحله دوم طرح هدفمندی یارانهها تاکنون صدها هزار نفر با عدم ثبتنام و موافقت به استفاده منابع اعتباری در اجرای طرحهای زیرساختی انصراف خود را اعلام کردند.
محمدباقر نوبخت در سفر به بوشهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ثبتنام مرحله دوم هدفمندی یارانهها از بیستم فروردین آغاز شده است، اظهار کرد: خوشبختانه مسیر ثبتنام درست و مطلوب در حال اجراست هرچند اوایل این طرح قدری با تأخیر اجرا شد.
معاون برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری در بوشهر با بیان اینکه در 48 ساعت گذشته صدها هزار نفر از ثبتنام در این مرحله انصراف دادهاند، تصریح کرد: افرادی که انصراف دادهاند موافقت خود را برای استفاده از منابع اعتباری دولت در راستای سرمایهگذاری در خدمات عمومی مانند حوزه سلامت، خدمات حمل و نقل و زیرساختهای دیگر اعلام کردند.
این ماجرای هدفمندی چیز تازه ای نیست .همان گران سازی است که اوج ان در سال 89 شروع شد واکنون نیز ادامه دارد. ما به چند وچون واما اگرهای آن کاری نداریم که تخصصی است .نکته جالبتر از همه در این مرحله دوم که توسط برخی از کارشناسان وصاحبنظران اقتصادی مطرح میشود وموجب تعجب شخص اینجانب است اینست که برخی میگویند یارانه برای شهر های بزرگ است.دو سه روز قبل رادیو ایران یک بحث کارشناسی داشت که یکی از کارشناسان مربوطه اینطور افاضه میکرد که چون هزینه زندگی در شهرهای بزرگ مثل همان تهران بالاست ومردم شهرستانها وروستاها هزینه معیشت پایینی دارند بهتر است یارانه به مردم شهرهای بالای 100 هزار جمعیت پرداخت شود.یکی نیست به این اقا بگه در امد روزانه یک چای فروش در ترمینال جنوب تهران بالای 200 هزار تومان است برار،.یکشنه گذشته برای انجام کاری تهران بودم .کارم که تمام شد منتظر حرکت اتوبوس مدتی همان علاف بودم.در محوطه ترمینال یک چایی گرفتم (جای شما خالی)به قیمت ناقابل 1000 تومان وجه رایج جمهوری اسلامی ایران !درد سرتان ندهم یک وساعت ونیم انجا با یک پیرمرد زرین شهری بازنشته فولاد نشتیم وصحبتمان گل کرد .فضولی است دیگر وآدمیزاد در این یک ونیم ساعت این دکه حدود 70لیوان چایی فروخت بعبارتی در اوج ساعت کاری هر ساعت 50 تا چای،حالا اگر ساعت اوج را 4 ساعت بگیریم حدود 200 هزار تومان فقط از چای!حال ادامس،چیپس،پفک،شکلات ،بستنی ،نوشابه ،ساندویچ،کیک،وهزاران هله هوله وات اشغال دیگر رو بگذارید کنار این چای نبات ناقابل ،ببینید سر از کجا در می اورد .کاری ندارم هزینه اجاره ورفت وامد وغیره وذالک هم بالاست . اما بیایید در همین گناباد خودمان هزاران نفررانشانتان بدهم که در ماه با همین در امد 2 ساعته دکه تنقلات زندگی میکنند.حالا یکی بیاد به این صاحب نظران بگه که از ترس هزینه قبض گاز تمام زمستان گازشان را روشن نمی کنندویک لامپ دریک اتاق را روشن میکنند وحمامشان را خلاصه میکنندو......اینها گناه کردند که در شهرستان هستنند وبه زعم شما هزینه زندگیشان پایین است.بعضی مواقع ادم در تحیر میماند با این فرمایشات ملوکانه حضرات!؟ جل الخالق